KONYA HABER
Konya
Parçalı bulutlu
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2998 %0,24
48,5768 %0,45
4.883,62 % 0,78
Ara
BBN Haber Yaşam Yaz türlüsü böyle yapıldığında dağılma olmuyor! İşte yaz türlüsünün tarifi

Yaz türlüsü böyle yapıldığında dağılma olmuyor! İşte yaz türlüsünün tarifi

Yaz türlüsü, yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle sıcak havalarda hafif ve sağlıklı bir seçenek olan yaz türlüsü, aynı zamanda oldukça kolay bir şekilde hazırlanabilir.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Yaz türlüsü, yaz aylarında taze sebzelerin kullanıldığı, hafif ve lezzetli bir yemek çeşididir. Bu tarifte kullanılan sebzelerin doğru şekilde pişirilmesiyle, türlünün dağılma olmadan servis edilmesi mümkündür. İşte yaz türlüsünün tarifi:

hq720.jpg

Malzemeler:

2 Adet Patates

3 Adet Patlıcan

4 adet Sivri Biber (Acılı)

5-6 Adet kabuğu soyulmuş doğranmış Domates

2 Adet Etli Kırmızı Biber

1 adet kuru Soğan

4 yemek kaşığı Zeytinyağı

1 Tatlı Kaşığı Tuz

2 diş sarımsak

Hazırlanışı:

Tüm malzemeler küp küp doğranır.Soğanlar ve sarımsak sıvıyağda sotelenir.Daha sonra biberler ilave edilir.Biraz çevirdikten sonra tavada patlıcanlar,patatesler ilave edilereksotelenir.

10 dakika sotelendikten sonra Tuz ve Doğranmış domatesler katılır. Harlı ateşte pişirilmeye devam edilir. En son ocağı kapatmadan önce üzerine çok az zeytinyağı gezdirilir. Ilık yada Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.