Yaz türlüsü böyle yapıldığında dağılma olmuyor! İşte yaz türlüsünün tarifi

Yaz türlüsü böyle yapıldığında dağılma olmuyor! İşte yaz türlüsünün tarifi

Yaz türlüsü, yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle sıcak havalarda hafif ve sağlıklı bir seçenek olan yaz türlüsü, aynı zamanda oldukça kolay bir şekilde hazırlanabilir.

Yaz türlüsü, yaz aylarında taze sebzelerin kullanıldığı, hafif ve lezzetli bir yemek çeşididir. Bu tarifte kullanılan sebzelerin doğru şekilde pişirilmesiyle, türlünün dağılma olmadan servis edilmesi mümkündür. İşte yaz türlüsünün tarifi:

hq720.jpg

Malzemeler:

2 Adet Patates

3 Adet Patlıcan

4 adet Sivri Biber (Acılı)

5-6 Adet kabuğu soyulmuş doğranmış Domates

2 Adet Etli Kırmızı Biber

1 adet kuru Soğan

4 yemek kaşığı Zeytinyağı

1 Tatlı Kaşığı Tuz

2 diş sarımsak

Hazırlanışı:

Tüm malzemeler küp küp doğranır.Soğanlar ve sarımsak sıvıyağda sotelenir.Daha sonra biberler ilave edilir.Biraz çevirdikten sonra tavada patlıcanlar,patatesler ilave edilereksotelenir.

10 dakika sotelendikten sonra Tuz ve Doğranmış domatesler katılır. Harlı ateşte pişirilmeye devam edilir. En son ocağı kapatmadan önce üzerine çok az zeytinyağı gezdirilir. Ilık yada Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Kaynak:BBN