Yaz türlüsü böyle yapıldığında dağılma olmuyor! İşte yaz türlüsünün tarifi
Yaz türlüsü, yaz aylarında taze sebzelerin kullanıldığı, hafif ve lezzetli bir yemek çeşididir. Bu tarifte kullanılan sebzelerin doğru şekilde pişirilmesiyle, türlünün dağılma olmadan servis edilmesi mümkündür. İşte yaz türlüsünün tarifi:
Malzemeler:
2 Adet Patates
3 Adet Patlıcan
4 adet Sivri Biber (Acılı)
5-6 Adet kabuğu soyulmuş doğranmış Domates
2 Adet Etli Kırmızı Biber
1 adet kuru Soğan
4 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 diş sarımsak
Hazırlanışı:
Tüm malzemeler küp küp doğranır.Soğanlar ve sarımsak sıvıyağda sotelenir.Daha sonra biberler ilave edilir.Biraz çevirdikten sonra tavada patlıcanlar,patatesler ilave edilereksotelenir.
10 dakika sotelendikten sonra Tuz ve Doğranmış domatesler katılır. Harlı ateşte pişirilmeye devam edilir. En son ocağı kapatmadan önce üzerine çok az zeytinyağı gezdirilir. Ilık yada Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.
Kaynak:BBN