KONYA HABER
Konya
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,1799 %0,27
47,9870 %0,46
4.672,48 % -0,81
Ara
BBN Haber Yaşam Yemek yaparken veya patates kızartırken eklenmemeliymiş! Zararlıymış... Hiç bilmiyorduk

Yemek yaparken veya patates kızartırken eklenmemeliymiş! Zararlıymış... Hiç bilmiyorduk

. Ayçiçek yağının içeriğindeki doymuş yağ oranı yüksek olup, sağlık açısından pek de faydalı olmayabilir. Bu nedenle beslenme uzmanları, ayçiçek yağı yerine yemeklerde mutlaka zeytinyağı kullanılmasını önermektedirler.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Uzmanlar ayçiçek yağıyla ilgili uyarıyor. Fazla tüketimde damarlarda tıkanıklığa da neden olabilir. Bu durum da kalp rahatsızlıklarına yer hazırlar. Kadınlarda, menopoz dönemlerinde aşırı ayçiçeği yağı tüketimi meme kanseri riski de oluşturmaktadır. Erkeklerde ise prostat kanseri riskini taşımaktadır.

( Nefisyemektarifleri.com)

ZEYTİNYAĞI KULLANIN

Yemeklerde bir çok beslenme uzmanı ayçiçek yağı yerine zeytinyağı tüketimini öneriyor.

ZEYTİNYAĞININ FAYDALARI,

*Metabolizmayı Hızlandırır.
*İltihabı Önler ve Azaltır.
*Kalp Dostudur.
*Kötü Kolesterolü Düşürür.
*Sindirim Sistemini İyileştirir.
*Kansere Yakalanma Riskini Azaltır.
*Hücre Duvarını Güçlendirir.
*Karaciğeri Temizler.

PEKİ ZEYTİNYAĞIYLA PATATES NASIL KIZARTILIR?

Bu konuyla ilgili yemek.com sitesinde bazı bilgiler paylaşılmış; Kızartma yaparken zeytinyağı kullanmak, yapılan bir araştırmaya göre kanola ya da ayçiçek yağı kullanmaktan çok daha sağlıklı ve faydalı. Özellikle zeytinyağının asidik seviyesi ne kadar artarsa o kadar dayanıklı bir hale geliyor. Erken hasat, sızma zeytinyağı 190 derecede kaynama noktasına ulaşırken, rivierada bu oran 210-220 arası. Sızma zeytinyağı kızartılınca zeytinyağlı bir koku bırakıyor. Bu kokudan hoşlanmayanlar riviera zeytinyağı da kullanabilirler.

Minik bir not: Ancak yapılan bu araştırmalarda her zeytinyağı için durumun farklı olacağını da belirtiliyor. Bu nedenle aralık 190-220 arası değişiyor. Her zeytinyağının ısınma derecesi birbirinden farklı. Özellikle zeytinyağının sadece soğuk lezzetlerden kullanılmak üzere üretildiği belirtiliyorsa böyle bir yağı yüksek ısıda ya da uzun süre pişireceğiniz bir yemek için kullanmayın. Bizden söylemesi