KONYA HABER
Konya
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3544 %0,37
49,0215 %0,58
4.889,00 % -0,07
Ara
BBN Haber Yaşam Yemeklerin düdüklü tencerede daha hızlı pişmesinin sırrı bakın neymiş…

Yemeklerin düdüklü tencerede daha hızlı pişmesinin sırrı bakın neymiş…

Düdüklü tencere, birçok kişinin tercih ettiği hızlı pişirme yöntemlerinden biridir.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Bu tencere, yemeklerin daha kısa sürede pişmesini sağlayan özel bir tasarıma sahiptir. Düdüklü tencerelerin hızlı pişirme özelliği, basınç prensibine dayanmaktadır.

Her mutfakta mutlaka bulunan birçok kişinin kullanmaya çekindiği ürünlerin başında düdüklü tencere gelir. Patlama riskinden dolayı birçok kişi her ne kadar kullanmayı tercih etmiyor olsa da yemeklerin daha hızlı pişmesini sağlarlar.

Özellikle et, bakliyat, yeşil fasulye gibi yemekler yapılırken tercih edilen düdüklü tencereler hem yemeğin hızlı pişmesini sağlarken hem de daha lezzetli olmasını da sağlar.

Peki nasıl olurda diğer tencerelere göre hem yemekleri daha çabuk pişirip hem de daha lezzetli olmasını sağlar? Bakın bu gizemin nedeni neymiş…

Düdüklü tencerede daha çabuk pişiyor…

Normal tencereler ile düdüklü tencere arasında en büyük fark çoğu kişininde tahmin ettiği gibi buhar basıncıdır. Düdüklü tencerelerde bulanan o kilit tam da basıncı sağlayarak yemeğin hem daha çabuk hem de daha lezzetli olmasını sağlar.

Yemeğin pişmesi için düdüklüye eklenen su yüksek sıcaklıkla ısınıyor ve tencerenin içinde yoğun bir buhar basıncı oluşturuyor. Basınç arttıkça suyun kaynama noktası da yükseliyor ve bu durumda da yemeğimiz normal bir tencereye göre çok daha hızlı pişiyor. Yani o merak ettiğiniz gizem tencerenin hava almamasından ibaret.

Kaynak: Ensonhaber.com