Yeni alınmış gibi oluyor. Kararan tencere altları için bu yöntemi kullanabilirsiniz

Yeni alınmış gibi oluyor.  Kararan tencere altları için bu yöntemi kullanabilirsiniz
Kullanılan tencereler zamanla kararmaya başlar ve sonucunda da temiz görünmeyen bir görüntü meydana gelir. İşte kararan tencereleri temizleme yöntemleri

haberciniz.biz'deki bilgilere göre; Mutfakta yemek yapmak için tencerelerimizi sık sık kullanıyoruz. Isıdan, yağdan ve yemek artıklarından dolayı tencere altlarında kararma söz konusu olabiliyor. Aralıklı olarak temizlemediğinizde de tencerelerinizin altlarındaki kararma daha da kalıcı hale geliyor. İşte bu duruma düşmemek için yapabileceğiniz şeyleri sizinle paylaşıyoruz. Bu yöntemi uyguladığınızda tencerelerinizin altındaki kararmadan tamamen kurtulacaksınız.

KARARAN TENCERE ALTLARI İÇİN BU YÖNTEMİ KULLANIN

Gerekli malzemeler:

  • Arap sabunu
  • Sünger
  • Krem temizleyici
  • Çelik yüzey parlatıcısı

Bu malzemeleri tamamladıktan sonra işleme başlayabilirsiniz. Tencerenizi ters çevirip yüzeyine arap sabunu dökün ve süngerle güzelce ovalayın. Ardından üzerine krem temizleyici dökün ve çelik yüzey parlatıcısını da püskürtün. Bu noktada ister cif isterseniz de muadil bir marka kullanabilirsiniz. Süngerinizi bir poşetin içerisine alın ve poşetle birlikte tencerenin tabanını ovalamaya başlayın. Sonrasında suyla durulayıp farkı görebilirsiniz.

Karar'ın haberine göre, kararan tencere altlarını temizlemenin yolları şöyle:

1- BULAŞIK DETERJANI


Tenceredeki yanık lekelerini geçirmek için, lekelerin üzerini geçecek şekilde suyla doldurun. İçerisine bir miktar bulaşık makinesi deterjanı ekleyin. Bu şekilde orta ateşte suyu kaynatın. Kaynama işleminden sonra ocağı kapatın ve 1 gece bu şekilde bekletin. Bekletme işleminin ardından tenceredeki suyu dökün ve tahta kaşık yardımıyla yanık kısımlarını kazıyın. Yanık lekelerinin tamamen temizlendiğinden emin olduktan sonra, tencereye 1 su bardağı karbonat ekleyin. Üzerine temiz su ilave edin ve tencereyi bu şekilde bir gece daha bekletin. Ertesi gün tencereyi tamamen temizleyerek kullanabilirsiniz.

hq720.jpg

2- SİRKE
Eğer yanık lekeleri çok fazla değilse veya tenceredeki kararmalardan şikayetçiyseniz, sirke ile derin bir temizlik yapabilirsiniz. Tencereye 1 su bardağı sirke ekleyin ve kapağını kapatın. Tencereyi bu şekilde 1 gece bekletin. Ertesi gün içindeki sirkeyi boşaltın ve deterjanlı sünger yardımıyla tencerenizi temizleyin.

3- KARBONAT
Tencereyi ocakta unuttuysanız ve yeni fark ettiyseniz, tencereyi ocaktan alın. Henüz sıcakken tahta kaşık ile dipte kalan kalıntıları temizleyin. Ardından soğuması için oda sıcaklığında bekletin. Tencere soğuduğunda tüm tabanını kaplayacak şekilde karbonat dökün. Üzerine su ilave edin ve ocağa alarak kaynatın. Tencerenin dibindeki yanık lekeleri yumuşadığında içindeki suyu dökün ve deterjanlı sünger yardımıyla temizleyin.

4- ÇAMAŞIR DETERJANI
Bulaşık deterjanı veya toz halindeki çamaşır deterjanını tencereye ekleyin. Üzerini geçecek şekilde suyla doldurun ve ocakta kaynatın. Su kaynarken, tahta kaşık ile yavaş yavaş yanık kalıntılarını temizleyin. Ardından kaynayan suyu boşaltın ve sünger yardımıyla tencereyi temizleyin.

5- LİMON VE TUZ
Tencerenin dibine 1 yemek kaşığı kristal tuz, 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Bu karışımı tencerede yarım saat bekletin. Yarım saatin sonunda temiz bir süngerle çok bastırmadan tencereyi temizleyin. Ovalama işlemi yanık lekelerinin çıkmasını kolaylaştıracaktır.

Kaynak: karar.com

İlgili Haberler

Kaynak:BBN