KONYA HABER
Konya
Parçalı bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3358 %0,23
48,7143 %0,44
4.908,25 % 0,48
Ara
BBN Haber Yaşam Yeşil fasulye böyle pişirilirse kılçıklanmıyor ve tencerede dağılmıyor. İşte fasulyeye lezzet katan tüyo

Yeşil fasulye böyle pişirilirse kılçıklanmıyor ve tencerede dağılmıyor. İşte fasulyeye lezzet katan tüyo

Yeşil fasulye böyle hazırlanırsa asla dağılmıyor. İşte lezzetli yeşil fasulye tarifi ve püf noktaları

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Bu basit tüyo ile yeşil fasulyeyi kılçıksız ve tencerede dağılmadan pişirebilir, lezzetli bir yemek elde edebilirsiniz. Sağlıklı ve pratik bir tarif arıyorsanız, bu yöntemi mutlaka denemelisiniz.

Yeşil fasulye, sağlıklı beslenme için önemli bir sebzedir ve doğru pişirildiğinde lezzetli bir yemek haline gelebilir. Ancak, fasulyenin kılçıklanması ve tencerede dağılması gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. İşte bu sorunları ortadan kaldırmak için pratik bir tüyo:

Taze Fasulye Yemeği için

Malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Taze Fasulye Yemeği

Nasıl Yapılır

hq720.jpg

  1. İlk olarak soğanı küp küp doğrayın ve domatesleri rendeleyin.
  2. Yeşil fasulyelerin kılçıklarını ayıklayın. Ayıkladığınız fasulyeleri bir kapta yıkayarak ikiye bölün ve bir kenarda bekletin.
  3. Pişirme işlemine başlamak için zeytinyağını tencerede ısıtın. Önceden doğranan soğanları yağ içerisine ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Salça ve tuzu da ilave edin. Ayıklanmış fasulyeleri de tencere içerisine ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Daha iyi karışmasını sağlamak için tencerenin kapağını kapatıp sallayın.
  5. Rendelenmiş domatesleri de tencereye dökün ve yemeğiniz yumuşayana kadar pişirin.
  6. Son olarak sıcak su ve toz şekeri de karışıma ekleyerek harlı ateşte pişirin. Yemek olduğunda tencerede soğuması için biraz bekletin. Şimdiden afiyet olsun.

Kaynak: Lezzet.com.tr, Youtube.com