Yeşil fasulyeyi böyle hazırlarsanız tadına hayran kalacaksınız! Lezzetini herkes çok seviyor
Yeşil fasulyeyi kızartarak harika bir lezzet elde etmek mümkündür. Bu pratik tarif, yeşil fasulyenin doğal lezzetini korurken, ona çıtır bir doku kazandırıyor. İşte yeşil fasulye kızartması tarifi:
Malzemeler:
- 500 gram yeşil fasulye
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
1. Yeşil fasulyelerin uçlarını kesip, yıkayın ve süzün.
2. Bir kasede un, mısır unu, tuz ve karabiberi karıştırın.
3. Fasulyeleri bu karışıma bulayarak una bulanmalarını sağlayın.
4. Genişçe bir tavada sıvı yağı kızdırın.
5. Una buladığınız fasulyeleri kızgın yağda kızartın. Altın rengini alana kadar ara ara karıştırarak kızartın.
6. Kızaran fasulyeleri kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını emmesini sağlayın.
7. Sıcak servis yapın.
Yeşil fasulye kızartması, ana yemeklerin yanında veya atıştırmalık olarak tüketilebilir. Misafirlerinizi şaşırtacak ve onların da beğenisini kazanacak bu lezzetli tarifi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun!
Kaynak:BBN