KONYA HABER
Konya
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3247 %0,24
48,8293 %0,45
4.854,17 % -0,06
Ara
BBN Haber Yaşam Yeşil fasulyeyi doyurucu hale getiren yöntem: Sadece 100 gram eklemek bile yetiyor

Yeşil fasulyeyi doyurucu hale getiren yöntem: Sadece 100 gram eklemek bile yetiyor

Kıymalı Yeşil Fasulye Tarifi

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Kıymalı yeşil fasulye, lezzetli ve besleyici bir yemek seçeneğidir. Hem pratik hem de doyurucu olan bu tarif, özellikle yoğun geçen günlerde tercih edebileceğiniz bir seçenektir.

İşte kıymalı yeşil fasulye tarifinin detayları:


Kıymalı yeşil fasulye tarifi, pilav veya ekmek eşliğinde servis edilebileceği gibi, tek başına da doyurucu bir öğün oluşturabilir. Protein, lif ve vitamin açısından zengin olan bu yemeği, ailecek severek tüketebilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 kg yeşil fasulye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 200 g dana kıyma
  • Tuz
  • Karabiber

hq720-001.jpg

Nasıl Yapılır

  1. Yıkayıp süzdüğünüz fasulyelerin kılçıklı kısımlarını temizleyin ve ortadan ikiye kesin. Tereyağını bir tencerede eritin.
  2. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun. Salçalar ve kıymayı ilave edip kıymanın rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edin.
  3. Fasulyeleri ekleyip tuz ve karabiber ile tatlandırın. Yemeğin üzerini geçecek kadar su ilave edin.
  4. Kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin, ocaktan alıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeşil Fasulyenin Faydaları

Yeşil fasulye, sağlıklı beslenme için oldukça faydalı bir sebzedir. İçerdiği lif, vitamin ve mineral bakımından zengin bir besindir. Lif içeriği sindirim sistemi sağlığını destekler ve bağırsak hareketlerini düzenler. Ayrıca yeşil fasulye, vücudun ihtiyacı olan demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum gibi mineralleri de içermektedir. Bu sayede kemik sağlığını destekler ve kas fonksiyonlarını düzenler. Ayrıca antioksidan özellikleri sayesinde vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı korur. Yeşil fasulye, düşük kalorili bir sebze olması nedeniyle de kilo kontrolüne yardımcı olur. Tüm bu faydalarıyla yeşil fasulye, dengeli ve sağlıklı bir beslenme programının önemli bir parçası olabilir.