KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3643 %0,38
48,7685 %0,59
4.844,78 % 0,13
Ara
BBN Haber Yaşam Yoğurda bir tutam eklenirse terlemeyi önlüyor ve vücuttaki ödemi atıyor

Yoğurda bir tutam eklenirse terlemeyi önlüyor ve vücuttaki ödemi atıyor

Zencefil + yoğurt birleşiminin vücuda sağladığı müthiş fayda

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 1 dk

Yoğurdun içine eklenen zencefil, sağlık açısından pek çok fayda sağlıyor. Mucizevi baharat, özellikle Türk mutfağında çorba ve et yemeklerine lezzet katmasıyla tanınırken, yoğurtla birlikte tüketildiğinde sağlık açısından da önemli yararlar sunuyor.

Zencefil, antioksidan özellikleri sayesinde vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda anti-enflamatuar özellikleri ile iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur. Bu nedenle, düzenli olarak zencefil tüketmek, çeşitli hastalıklara karşı koruyucu bir etki sağlayabilir.

Yoğurt ise probiyotik özellikleri sayesinde sindirim sistemini düzenler ve bağışıklık sistemini destekler. Zencefil ile bir araya geldiğinde ise sindirimi kolaylaştırıcı etkisiyle sindirim sorunlarına iyi gelir ve metabolizmayı hızlandırır.

images.jpg

Ayrıca, zencefilin yoğurda eklenmesiyle elde edilen karışım, ağız kokusunu önler, kalp sağlığını destekler ve kas ağrılarını azaltabilir. Bu nedenle, günlük beslenme düzeninde yoğurt ve zencefilin bir arada tüketilmesi, genel sağlık üzerinde olumlu etkiler yaratabilir.

ZENCEFİL NASIL TÜKETİLİR?

İnce dilimlenmiş veya rendelenmiş taze zencefil, salatalara veya yemeklere eklenerek, taze veya kurutulmuş zencefil kaynar suya eklenip çay haline getirilerek, kurutulmuş ve öğütülmüş zencefil, baharat olarak yemeklere eklenerek, zencefilin çıkarılarak, zencefil kapsülleri şeklinde ve taze zencefilin turşusu yapılarak tüketilebilir.