Yoğurt yaparken nelere dikkat edilmeli? Yoğurdunuz tutmuyor mu? İşte yoğurtçuların püf noktası

Yoğurt yaparken nelere dikkat edilmeli? Yoğurdunuz tutmuyor mu? İşte yoğurtçuların püf noktası

Evde yoğurt yaparken bilmeniz gerekenler. Bu sırlarla yapacağınız yoğurt çok daha lezzetli olmaktadır

Bu püf noktalara dikkat ederek, evde kendi yoğurdunuzu yapabilir ve istediğiniz kıvamda lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz.

Yoğurt yapımı, mutfakta sıkça başvurulan ve sağlıklı beslenme için önemli bir yere sahip olan bir işlemdir. Ancak bazen yoğurt yaparken istenmeyen durumlarla karşılaşabiliriz. Yoğurdunuz istediğiniz gibi tutmuyorsa veya beklediğiniz kıvamda olmuyorsa, endişelenmeyin. İşte size yoğurt yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktaları.

Yoğurt yaparken kullanacağınız sütün kalitesi oldukça önemlidir. İdeal sonuçlar almak için pastörize edilmemiş, doğal ve taze süt tercih etmelisiniz. Yoğurt yapımında kullanacağınız yoğurt mayasının taze ve canlı olmasına dikkat etmelisiniz. Eski veya bozulmuş yoğurt mayası, yoğurdunuzun tutmasını engelleyebilir.

maxresdefault-002.jpg

YOĞURT TARİFİ

Malzemeler

  • 2 litre günlük süt,
  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında yoğurt.

Hazırlanışı

  1. Sütü orta hararetli ateşte el dayanacak sıcaklığa gelene kadar (44-46 C derece) ısıtın,
  2. Ateşten alın,
  3. Yoğurdun içine ısıttığınız sütten bir su bardağı kadar ekleyip karıştırın,
  4. Çırpılmış yoğurt ve süt karışımını tencereye ekleyip karıştırın,
  5. Mayalayacağınız kap ya da kaplara transfer edin, kapaklarını kapatın,
  6. Kapları ısısı kapalı fırına koyun ya da üzerlerine bie poşet geçirip bir battaniyeyle örtün,
  7. En az 6 saat bekleyin,
  8. Kapağını açıp kontrol edin,
  9. Koyulaşmışsa çok fazla kıpırdatmadan buzdolabına kaldırın ve açmadan bir gece bekletin.

İlgili Haberler

Kaynak:BBN