KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3638 %0,43
48,7596 %0,66
4.850,29 % 0,25
Ara
BBN Haber Yaşam Yoğurt yaparken nelere dikkat edilmeli? Yoğurdunuz tutmuyor mu? İşte yoğurtçuların püf noktası

Yoğurt yaparken nelere dikkat edilmeli? Yoğurdunuz tutmuyor mu? İşte yoğurtçuların püf noktası

Evde yoğurt yaparken bilmeniz gerekenler. Bu sırlarla yapacağınız yoğurt çok daha lezzetli olmaktadır

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Bu püf noktalara dikkat ederek, evde kendi yoğurdunuzu yapabilir ve istediğiniz kıvamda lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz.

Yoğurt yapımı, mutfakta sıkça başvurulan ve sağlıklı beslenme için önemli bir yere sahip olan bir işlemdir. Ancak bazen yoğurt yaparken istenmeyen durumlarla karşılaşabiliriz. Yoğurdunuz istediğiniz gibi tutmuyorsa veya beklediğiniz kıvamda olmuyorsa, endişelenmeyin. İşte size yoğurt yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktaları.

Yoğurt yaparken kullanacağınız sütün kalitesi oldukça önemlidir. İdeal sonuçlar almak için pastörize edilmemiş, doğal ve taze süt tercih etmelisiniz. Yoğurt yapımında kullanacağınız yoğurt mayasının taze ve canlı olmasına dikkat etmelisiniz. Eski veya bozulmuş yoğurt mayası, yoğurdunuzun tutmasını engelleyebilir.

maxresdefault-002.jpg

YOĞURT TARİFİ

Malzemeler

  • 2 litre günlük süt,
  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında yoğurt.

Hazırlanışı

  1. Sütü orta hararetli ateşte el dayanacak sıcaklığa gelene kadar (44-46 C derece) ısıtın,
  2. Ateşten alın,
  3. Yoğurdun içine ısıttığınız sütten bir su bardağı kadar ekleyip karıştırın,
  4. Çırpılmış yoğurt ve süt karışımını tencereye ekleyip karıştırın,
  5. Mayalayacağınız kap ya da kaplara transfer edin, kapaklarını kapatın,
  6. Kapları ısısı kapalı fırına koyun ya da üzerlerine bie poşet geçirip bir battaniyeyle örtün,
  7. En az 6 saat bekleyin,
  8. Kapağını açıp kontrol edin,
  9. Koyulaşmışsa çok fazla kıpırdatmadan buzdolabına kaldırın ve açmadan bir gece bekletin.