Yufkacıların sırrı ortaya çıktı! Çarşaf gibi açılıyor ve asla yırtılmıyor... Evde yufka açmanın tüyosu
Geleneksel Türk mutfağının en önemli unsurlarından biri olan yufka, uzun yıllardır evlerimizde özenle hazırlanan bir lezzettir. Ancak yufka yapımı, ince bir zanaat gerektirdiği için herkesin kolaylıkla başarabileceği bir işlem değildir. Genellikle yufka açma işlemi, incelik gerektirdiği için istenilen kıvama ulaşmak oldukça zor olabilmektedir. Ancak günümüzde, geleneksel yöntemlerin dışında kullanılan yeni bir teknik sayesinde yufka açma işlemi oldukça kolay hale gelmiştir.
Kurulan sofralarda imece usulü açılan ve saclarda özenle pişirilen yufka ve makarnalar kışın kullanılmak üzere stoklanıyor.
MALZEMELER
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Un, su ve tuzla poğaça hamurundan bir tık daha sert olacak şekilde hamur yoğurun.
Mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayın.
Bezeleri un yardımıyla oklavayla açın. Hazır yufka kalınlığında açsanız yeterli.
Tavada veya saçta pişirin. Güzel börekler yapıp afiyetle yiyin.
Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan yufkanın bu yeni yöntemle daha kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabilmesi, hem evde yemek yapmayı sevenler hem de restoran işletmecileri için büyük bir avantaj sağlamaktadır. Yufka açma işlemi artık daha az zahmetli ve daha keyifli hale gelmiştir.
Kaynak:BBN