Yufkayla börek hazırlarken bilmeniz gereken incelikler

Yufkayla börek hazırlarken bilmeniz gereken incelikler
Sabah kahvaltısında hazırlayacağınız çıtır çıtır yufkalar akşam yemeği olarak bile değerlendirilir.

Börek dediğin öyle bir lezzet ki günün her anına uygun. Sabah kahvaltısında da çıtır çıtır yenir, akşam yemeği olarak bile değerlendirilir.

Malzemeler:
2 adet yufka (tercihen günlük taze)
200-250 gram lor peyniri
1/2 demet ayıklanmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)
Klasikler güzeldir deriz ya hep, işte klasiklerin en çıtırı sigara böreği karşınızda! Evde hep hazır yufka bulundurma sebebiniz olur.

Nasıl Yapılır?
Maydanozları ayıklayıp kıtın, üzerine lor peynir ve tuz ekleyip çatalla ezerek karıştırın. Tezgaha yufkaları serip her bir yufkayı çeyrek ay şeklinde 4 parçaya bölün. Bu 4 parçayı da 3'erli şekilde parçalara ayırın. 2 yufkadan toplam 24 adet üçgen dilim elde edin. Hazırladığınız üçgen yufka parçalarından birini tezgaha serip geniş kısmına 1 tatlı kaşığı kadar iç harçtan koyun ve sağ ve sol tarafını içe doğru katlayıp rulo halinde sarın. Uç kısmını hafifçe suya batırıp güzelce sarın. Bir tavada yağı kızdırıp hazırladığınız börekleri kızartın. Maşayla dikkatlice alıp hafifçe silkeleyin, dilerseniz havlu kağıt üzerinde bekletip fazla yağını aldırın ve servis edin. Ellerinize sağlık.

Kek kalıbında kolay su böreği tarifi

Malzemeler:
4 adet yufka
400 gram beyaz peynir (yumuşak, ufalanmış)
1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
1,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı soda
2 adet yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı susam ve çörek otu karışımı
1 yemek kaşığı tereyağ (kek kalıbını yağlamak için)
Su böreği lezzetini hazır yufkalarla da yakalamak mümkün. Hem de kek kalıbında!

Nasıl Yapılır?
Bir karıştırma kabı alıp süt, soda, yumurta ve sıvı yağı aktarın ve karıştırın. Ayrı bir kaseye peynirleri ufalayıp kıyılmış maydanozları ekleyin ve karıştırın. Kek kalıbınızı alıp yağlayın. Ardından susam-çörek otu karışımını kalıba serpiştirin. 1 yufkayı kalıba güzelce yerleştirin. Diğer yufkalardan birini dörde bölüp hazırladığınız sosa batırın ve kek kalıbının içine yerleştirin. Üzerine peynirli karışımın yarısını koyun. Kalan yufkalardan birini daha dörde bölüp sosa batırıp peynirlerin üzerine yerleştirin. Geriye kalan peynirli karşımı da yeniden koyup son yufkayı da dörde bölüp soslayarak yerleştirin. Kek kalıbından sarkan yufkaları içe doğru katlayıp böreğinizi tamamlayın. 170 derece fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Pişen böreği 15 dakika dinlendirip ters çevirerek kalıptan çıkarın ve servis edin. İşte bu kadar!

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum