Yunan köylüler menemen tavasına bundan 1 kaşık ekliyor ; Menemen daha iyi pişiyor
Yunan köylülerin menemen tavasına eklediği 1 kaşık, menemenin daha iyi pişmesini sağlıyor. Köy evlerinde kuyruk yağı, mutfakların vazgeçilmez malzemeleri arasında yer alıyor. Kuyruk yağı ile yapılan menemen, çok daha lezzetli bir hale geliyor. Kuyruk yağı ile yapılan lezzetli menemen tarifinin detaylarına göz atalım.
Malzemeler:
4 adet büyük domates veya yazdan hazırladığınız mevsiminde rendelenmiş domates konservesi
3 adet sivri biber ve dilerseniz farklı biber çeşitleri (Çarliston türü biberler de menemene farklı ve tatlı bir lezzet katar)
2 yemek kaşığı kuyrukyağı
6 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Sunum için arzunuza göre kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
Öncelikle domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Daha önceden yazdan yapılmış rendelenmiş konserve domatesiniz varsa kenara ayırın. Oda sıcaklığında olsun.
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip yıkayın ve ince ince doğrayın. Kuyrukyağını tavada ısıtın.
Tavanın içerisine ilk olarak biberleri ekleyip kavurun ancak yakmamaya dikkat edin.
Ardından doğranmış domatesleri ilave edin.
Tuzunu ekleyin.
Tavanın kapağını kapatıp sebzeleri iyice pişirin.
Domatesler suyunu çektiğinde yumurtaları sarıları bozulmayacak şekilde tavaya kırın.
Son olarak tavanın kapağını tekrar kapatıp çok kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Üzeri hafif nemliyken ocağın altını kapatın.
Karabiber, kırmızı pul biber gibi baharatları son aşamada serpip servis edin.
Hazırladığınız enfes menemeni sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında taze ekmek ve çay ile harika bir kahvaltı deneyimi yaşayabilirsiniz. Afiyet olsun!
Kuyruk yağı ile yapılan bu menemen tarifi, klasik menemenden çok daha lezzetli ve doyurucu bir seçenek olacaktır. Denemenizi tavsiye ederiz.
Kaynak:Hümeyra KARADAĞ