KONYA HABER
Konya
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,3054 %0,23
48,9634 %0,44
4.877,46 % -0,31
Ara
BBN Haber Yaşam Yunan köylüler menemen tavasına bundan 1 kaşık ekliyor ; Menemen daha iyi pişiyor

Yunan köylüler menemen tavasına bundan 1 kaşık ekliyor ; Menemen daha iyi pişiyor

Yunan köylülerin menemen tavasına eklediği bir kaşık kuyruk yağı, menemenin daha iyi pişmesine yardımcı oluyor

Okunma Süresi: 2 dk

Yunan köylülerin menemen tavasına eklediği 1 kaşık, menemenin daha iyi pişmesini sağlıyor. Köy evlerinde kuyruk yağı, mutfakların vazgeçilmez malzemeleri arasında yer alıyor. Kuyruk yağı ile yapılan menemen, çok daha lezzetli bir hale geliyor. Kuyruk yağı ile yapılan lezzetli menemen tarifinin detaylarına göz atalım.

Malzemeler:

4 adet büyük domates veya yazdan hazırladığınız mevsiminde rendelenmiş domates konservesi
3 adet sivri biber ve dilerseniz farklı biber çeşitleri (Çarliston türü biberler de menemene farklı ve tatlı bir lezzet katar)
2 yemek kaşığı kuyrukyağı
6 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Sunum için arzunuza göre kıyılmış maydanoz

4-xche.jpg

Yapılışı:

Öncelikle domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Daha önceden yazdan yapılmış rendelenmiş konserve domatesiniz varsa kenara ayırın. Oda sıcaklığında olsun.
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip yıkayın ve ince ince doğrayın. Kuyrukyağını tavada ısıtın.
Tavanın içerisine ilk olarak biberleri ekleyip kavurun ancak yakmamaya dikkat edin.
Ardından doğranmış domatesleri ilave edin.
Tuzunu ekleyin.
Tavanın kapağını kapatıp sebzeleri iyice pişirin.
Domatesler suyunu çektiğinde yumurtaları sarıları bozulmayacak şekilde tavaya kırın.
Son olarak tavanın kapağını tekrar kapatıp çok kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Üzeri hafif nemliyken ocağın altını kapatın.
Karabiber, kırmızı pul biber gibi baharatları son aşamada serpip servis edin.

Hazırladığınız enfes menemeni sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında taze ekmek ve çay ile harika bir kahvaltı deneyimi yaşayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Kuyruk yağı ile yapılan bu menemen tarifi, klasik menemenden çok daha lezzetli ve doyurucu bir seçenek olacaktır. Denemenizi tavsiye ederiz.