KONYA HABER
Konya
Parçalı az bulutlu
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,2981 %0,25
48,5996 %0,46
4.881,50 % 0,74
Ara
BBN Haber Yaşam Yunan usulü şakşuka nasıl yapılıyor? İşte şakşukaya lezzet katan o tarif

Yunan usulü şakşuka nasıl yapılıyor? İşte şakşukaya lezzet katan o tarif

Yunan usulü şakşuka, Akdeniz mutfağının lezzetli bir mezelerinden biridir.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Bu tarif, özellikle yaz aylarında taze sebzelerin bol olduğu dönemlerde tercih edilen hafif ve sağlıklı bir seçenektir. İşte, Yunan usulü şakşukaya lezzet katan o özel tarif!

ŞAKŞUKA TARİFİ

2 adet patlıcan
Bir adet patates
Bir adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
4 yemek kaşığı Tat Doğranmış Domates
Bir yemek kaşığı Tat Biber Salçası
Bir çay bardağı zeytinyağı
Kıyılmış maydanoz
Tuz

maxresdefault.jpg

ŞAKŞUKA NASIL YAPILIR?

İlk olarak patlıcanların sap kısımlarını kesin ve alacalı bir şekilde soyun. Ardından patlıcanları küp küp doğrayın.
Biberleri de ince halkalar şeklinde kesin.
Soğanı yemeklik olacak şekilde, sarımsakları da ince ince kıyın.
Zeytinyağını teflon tencereye dökün ve ısıttıktan sonra doğradığınız patlıcanları yağda kızartın. Kızaran patlıcanların yağı süzülmesi için bir kenarda bekletin.
Sıra geldi sosunu hazırlamaya. Bunun için ayrı bir tavada zeytinyağı ısıtın. Isınan tavaya biberleri ekleyip kavurmaya başlayın. Biberleri, soğanı ve sarımsakları ekleyin.
Kısa bir süre sonra Tat Doğranmış Domatesi de ilave edin. Birkaç dakika sonra da Tat Biber Salçasını ilave edip kavurmaya devam edin.
Tüm malzemeler güzel bir şekilde piştikten sonra bir bardak sıcak su ve tuzu katın. Bu şekilde yaklaşık 10 dakika kadar kaynatın.
10 dakika sonra sosa kızarttığınız patlıcanları ilave edin ve ocaktan alın. Servis aşamasında üzerine kıyılmış maydanozu ekleyin.

Yunan usulü şakşuka servise hazırdır! Bu lezzetli mezeyi dilerseniz yanında ekmek veya leziz bir pilav ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!