Cihad Alpan

Cihad Alpan

Hayallerimizle oynamayın!

Hayallerimizle oynamayın!

Geçtiğimiz hafta kalan 7 maçın çok zor geçeceğini söylemiştim.  Belki bir mucize olurda Sivasspor maçında 3 puanı alır rahatlarız diye beklerken sonuç o yöne doğru gidiyordu. Konyaspor 1-0 geriye düştüğü maçta Skubic ve Milosevic'in golleri ile 2-1 ilk yarıyı önde kapattı. İkinci yarı topa sahip olan taraf konuk Sivasspor olsa da Konyaspor alanı iyi kapatarak rakibe şans vermiyor, ani ataklarla darakip kaleyi yokluyordu. Fakat ne yazık ki

Gol atma beceriksizliği bu maçta da sürdü.

***

Art arda pozisyonlar bulun yeşil beyazlı ekip farkı arttıracak şansları iyi değerlendiremedi. 73’de Alper öyle güzel bir şekilde topu taşıdı ki ceza alanına Bajic ise uyumasının neticesinde topa tek vuruşu yapamadı. Taraftar olarak bizler yine çıldırdık. Kendi içimden yine Bajic bir şeyler deniyor dedim... Bu kadar boş bir pozisyon atılmayacakta hangi pozisyonda gol atılacak merak içerisindeyim. Geçtiğimiz yıllarda Konyaspor'da dikine oynayan tek oyuncu Fofana'nın takımdan ayrılmasının ardından kalan boşluğu Alper ile doldurduğumuzu fark ettim. Alper resmen rakibin sağ kanadını otobana çevirdi.

***

Birçok pozisyon buldurması ve oyuna katkısı benim için takdire değerdi. 90. dakikada kullanılan korner sonucu rakip golü buldu. Beraberliği yakalayan Sivasspor rahatlarken bizler için düşünce başlamıştı... Maçın son dakikalarında Jens Jonsson rakipten söküp aldığı topla ceza sahasındaki dikine vuruşunu kaleci karşıladı. Bu maçta da umutlar tükendi. Bu maçı kazansak bile zorluk çekecektik ligde fakat berabere kalarak işleri daha da zora soktuk. Çünkü alttan rakibin olan Ankaragücü dışında tüm takımlar bu hafta 3 puanlarını alarak yollarına devam etti. Uzun aranın ardından Konyaspor 16.sıraya yerleşerek direk ateş hattına itildi.

***

Cuma günü deplasmanda Beşiktaş'a konuk olacak Konyaspor ne yapıp ne edip bu maçtan puan yada puanlar çıkartmak zorunda... Fakat rakip Beşiktaş, ligde daha rahat bir konumdaki Denizlispor'u 5-1 yenerek morallerini yükseltti. Bilmiyorum Konyaspor belki de şapkadan tavşan çıkartacak ve ligde kalacak. Son kalan 6 maçta yeşil beyazlı ekibin kaybetme gibi bir şansı yok! Eğer kaybolan 1 puan bile koskocaman 2 milyonluk şehrin takımını küme düşürecek. Bu konuda oyunculara güvenmek istiyoruz. Fakat gösterilen performans bir elin parmaklarını geçmiyor.

***

Bu konuda Teknik Direktör Bülent Korkmaz'ın Konyasporlu yöneticilerin bu işe el atması gerekiyor. Umarım futbolcular bir an önce kendine gelirde bu sezonu sağ salim atlatırız. Konyaspor'a Beşiktaş karşısında başarılar diliyorum...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cihad Alpan Arşivi
SON YAZILAR