Cihad Alpan

Cihad Alpan

Nefes aldık

Nefes aldık

Süper Lig'de 17. sıraya kadar gerileyerek ligde kalma umutlarını azaltan ve çıkış yolu bulmakta zorlanan Konyaspor geçtiğimiz günlerde evinde Çaykur Rizespor'u konuk etti. Ligin en basit top oynama gözüyle bakılan yeşil-beyazlı ekip ölüm kalım maçına çıktı. Maçın ilk yarısında oynadığı etkili oyun ile rakip kaleyi sürekli yoklayan Konyaspor gol bulamadı. İkinci yarı aynı performansı beklerken Rizespor'un yaptığı hamleler iş görmüş olacak ki kalemizi bol bol yokladılar. Fakat bulduğu fırsatlarla rakip kaleye sürekli giden yeşil-beyazlı ekip gol sorununu bir türlü çözemedi.

***

Aslında bu konuda Bülent hocamızdan bir ricamız olacak. Bajic yerine artık Miya ve Thuram'a fırsat verse belki Konyaspor bulduğu atakları değerlendirecek. Miya'nın ikinci yarının ilerleyen dakikalarında oyuna alınmasının ardından baskılı bir oyun kuran ve 3. bölge top çeviren yeşil-beyazlı ekip yine birçok pozisyondan yararlanamadı. Tam maç bitti derken 90+5 ceza sahasından Ömer Ali'nin yakaladığı pozisyon sonucu Konyaspor penaltı kazandı. Nefesler tutuldu ve Miya topun başına geçti. Uzun zamandır böyle sevinmeyi unutmuştum. Miya topu filelerle buluşturdu ve Konyaspor taraftarı olarak rahat bir nefes aldık. Aslında penaltı pozisyonu olmasaydı nasıl gol atacaktık bunu da düşünmek gerekiyor.

****

İleriye dönük bir oyunumuz yok sahada adeta rakipten korkuyor ve kendi yarı alanımızda top çeviriyoruz. İleri dikine gidebilen oyuncu olarak gördüğüm Deni Milosevic son zamanlarda baya geriye çekildi. Milosevic'in yapacağı işleri şuan Alper yerine getiriyor. Son zamanlarda yakaladığı forma şansı ile adından söz ettiren Alper Uludağ, Konyaspor'a kazandırılan güzel bir isim oldu. Diğer yandan kadro dışı bırakılan sezonun ilk devresinde fişi çekilen Uğur Demirok hırsı ve azmi ile Konyaspor taraftarlarının arasında büyük bir bağ kurdu. Kaleci Ertuğrul'a da değinmek istiyorum. Son maçlarda Serkan Kırıntılı'nın kaleden kesilmesinin ardından file bekçiliği yapan Ertuğrul çıkardığı toplarla kendini geliştirdiğini açık açık ortaya koydu. Umarım bu şekilde de devam eder...

****

Konyaspor 1-0 kazandığı bu maç ile rahat bir nefes alarak 15. sıraya yerleşti. Yarın akşam deplasmanda Gaziantep FK'nın konuğu olacak olan yeşil-beyazlı ekip bu maçı kazanarak ben bu ligde kalacağım diyecek. Çünkü puan kaybetme ihtimalini kenara koydum! Nedeni ise ülkemizde pek sevilmeyen ve Konyaspor taraftarlarına el işareti çeken Smudica yönetiminde devam eden Gaziantep'e Konyaspor en güzel cevabı sahada vereceğine eminim... Haydi Anadolu'nun çift başlı büyük Kartalı! Bizim için, kendin için, arman için OYNA OYNA OYNA!!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Cihad Alpan Arşivi
SON YAZILAR