Deniz ÖZTÜRK

Deniz ÖZTÜRK

ÖNCE KENDİNİ AFFET

ÖNCE KENDİNİ AFFET

Merhaba sevgili dostlar bugün biraz dertleşelim mi sizinle? Ben başlayayım o zaman. Siz nasıl cevap vermek isterseniz dinlerim, bazen konuşmak istiyor insanoğlu. Affetmek diyelim mi hayatımızı dönüştürüp bizleri yenileyen güçlü eylemlerinden biridir affetmek. İlk olarak kendimizi affetme sürecini uygulayarak başlayalım, iç dünyamıza keşifle ve ruhsal şifalanma ile yapabiliriz her şeyi.
Evet hayatımız, kaçınılmaz olarak inişlerimiz ve çıkışlarımız ile doludur. Bazı zamanlarda hatalar yaparız, aldığımız kararlarda hata yaparız veya geçmişte başarısız olduğumuzu konular vardır öyle değil mi? İşte bu gibi durumlarda, kendimizle yüzleşmemiz, kendimize karşı oldukça acımasız olmamıza yol açar. Fakat, kendi içimizdeki hatalarımızı ve eksikliklerimizi affettiğimiz zaman, iç dünyamızdaki huzuru kendimize olan özgüveni tekrar tekrar kazanmak için çok önemli bir sebeptir.
Kendimizi affetmek yaşamımızdaki olumsuzluklardan oluşan zinciri kırarak başlar. Kendimize duyduğumuz öfke, pişmanlık ve suçluluk hissi, iç dünyamızdaki dengeyi bozar bunla birlikte ruhsal olarak büyük yükleri taşımamıza neden olur. Bu yükler, geçmişteki hatalarımızdan sürekli ders çıkarmamızı engeller ve şimdiki zaman ile gelecekteki yaşantımız arasındaki alacağımız farklı kararlarımız için gerek duyduğumuz zihinsel ve duygusal olarak yaşadığımız esnekliği yönleri ile zayıflatır.
Kendimizi affetmenin gücü, iç dünyamızdaki dönüşümün kilitli kapılarını açar ve gerçek benliğimizle yüzleşmemizi daha derin bir bağlantı kurmamızı sağlamış olur. Hatalarımızı affetmek, hataları olanları affetmek büyüklüktür, insan olmamızın doğal bir parçasıdır ve herkesin yaşamı boyunca yaptığı yapmakta olduğu bir süreçtir. Kabullenmek ve affetmek, kendi insanlığımızı ve kusurlarımızı anlamamızı sağlar ve bu da bizlerde daha derin bir empati kurma anlayışındaki gelişimimizde yardımcı olur.
Kendimizi affetmenin gücü, iç dünyamızdaki olumsuz aldığımız kararları, düşünceleri, kalıplaşmış fikirleri olumluya dönüştürmeye başlar. Kendimize olan inancımızı ve güvenimizi yeniden kazandırır, yaşamın sunduğu fırsatlara daha açık, anlayışlı ve cesur bir şekilde bakmamızı sağlar. Kendimizi affetmek, geçmişteki yaptığımız hataların gölgesinde kalmaktan bizi çıkarır, şimdi ki anımızın güzelliğini bize sunduğu fırsatları görmemize yardımcı olur.
Kendimizi affetmek, iç dünyamızdaki huzura gerçekte olan sevgi dolu ruhumuzun en uç haline ulaşmamızı sağlar ve kendimize olan sevgimiz ile saygımızı arttırır bu da içimizdeki yaşattığımız karanlık fikir köşemizi aydınlatır olumlu düşüncelerimizdeki yaşadığımız sürecimizi hızlandırır. Affetme sürecimiz, kendimiz ve çevremizdeki kişilerle olan ilişkilerimizi daha sağlam daha olumlu ve temelleri oturmuş, anlayış düzeyi yüksek hoşgörülü olmamız sağlar.
Unutmamamız gerekir ki kendimizi affettiğimiz zamanlar, bir anlık bir eylem değildir, süreklilik gerektiren bir süreçtir. Her gün kendimize olan sevgi ve şefkatimizi arttırmamız, iç dünyamızdaki olumlu dönüşümümüzü besler ve ruhsal gelişimimizi destekler. Böylelikle, geçmişin gölgesinden çıkar, kendi gerçeklerimize olumlu bir yaklaşım farkı ile varabiliriz, içimizdeki gücü keşfedebiliriz böylece daha aydınlık daha olumlu bir geleceğe doğru adım atabiliriz. Kendimizi affetmek, iç dünyamızdaki yenilenme sürecimiz hayatımızdaki en güçlü adımları atmamızın en önemli göstergesidir. O halde haydi arkadaşlar affetmeye önce kendimizden başlayalım, gerisi zamanla gelecektir. Evet başlayalım mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Deniz ÖZTÜRK Arşivi
SON YAZILAR