Dr. Tufan Soydabaş

Dr. Tufan Soydabaş

RUHSAL ENERJİMİZİN KONTROLÜ

RUHSAL ENERJİMİZİN KONTROLÜ

Enerji sınırlı ve nereye harcandığı çok önemli. Enerjimizi kontrolümüzde olan durumlara harcamak bireyin kendine karşı etik sorumluluğu. Kontrol edebildiklerimiz ve kontrol edemediklerimiz, hayatımızda karşılaştığımız durumlar ve olaylar üzerindeki etkimizin farklılıklarını ifade eder.

Kontrol edebildiklerimiz:

1. Düşüncelerimiz: Düşünce şeklimizi kontrol etme yeteneğine sahibiz. Olumsuz düşünceleri yeniden yapılandırma ve esnek bir zihinsel durum yaratma gücümüz vardır.

2. Tepkilerimiz: Karşılaştığımız durumlara nasıl tepki vereceğimizi seçme özgürlüğümüz vardır.

3. Davranışlarımız: Hangi eylemleri gerçekleştireceğimize, hangi alışkanlıkları edineceğimize ve nasıl hareket edeceğimize karar verebiliriz.

4. Duygularımız: Duygusal okur yazarlığı geliştirmek, duygulara turist değil dürüst olmak muhteşem bir dönüştürücü.

5. Hedeflerimiz: Kendi hedeflerini düşünmek ve kavramsallaştırmak ataleti alır ve cesareti artırır.

Kontrol edemediklerimiz:

1. Diğer insanların davranışları: Diğer insanların ne yapacakları üzerinde her zaman kontrolümüz yoktur. Onların seçimlerini veya tepkilerini değiştiremeyiz ama kabul edebiliriz.

2. Geçmişe dair olaylar: Geçmişte yaşanan olaylar üzerinde geri dönüp değişiklik yapma kabiliyetimiz yoktur. Geçmişte olanlar geride kalmıştır ve kontrolümüz dışındadır.

3. Gelecekteki belirsizlikler: Geleceği tamamen kontrol etmek mümkün değildir. Bazı durumlar ve olaylar bize bağlı olmayabilir ve kontrolümüz dışında gelişebilir.

4. Doğal afetler: Doğal afetler gibi doğal olaylar üzerinde herhangi bir kontrolümüz yoktur. Bunlar tahmin edilemeyen ve kontrol edilemeyen güçlerdir. Önlem alabiliriz.

5. Diğer insanların düşünceleri ve duyguları: Diğer insanların zihinsel durumları, düşünceleri ve duygusal tepkileri kontrolümüz dışındadır. Herkesin kendi düşünceleri ve hisleri vardır.

Bu ayrımı yapmak, kontrol edebileceğimiz konulara odaklanmamızı sağlar. Enerjimizi ve çabamızı kontrol edilebilir alanlar üzerinde yoğunlaştırarak daha etkili ve memnun bir hayat sürdürebiliriz. Esen Kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Tufan Soydabaş Arşivi
SON YAZILAR