Fahrettin Damga

Fahrettin Damga

Konyaspor Konya’nın en büyük markası. 100. yılını kutlamaya hazırlanıyor.

Konyaspor Konya’nın en büyük markası. 100. yılını kutlamaya hazırlanıyor.

Yeni ve genç bir yönetim göreve geldi. Devr-i sabık üretme peşinde değiller. Sessiz sedasız çalışıyorlar. Malum borçlar sebebiyle de ayaklarını yorganlarına göre uzatmak durumundalar. Bunun için bazı transferler uzadı. Her takımın taraftarı olduğu gibi Konyaspor tarafatarı da sabırsız. Nasıl olmasın? Liglerin başlamasına 2 gün, Konyaspor’un ilk deplasman maçına 5 gün var. Fakat hemen ifade edelim, güzel haberler almaları yakın.

Önceki akşam Konyaspor yönetimi spor basınıyla artık mutad hale getirme niyetinde oldukları, kendi deyimleriyle müşaverenin ikincisi için bir araya geldi.

Doğrusu geçtiğimiz günlerde Konyaspor basınındaki arkadaşların yönetimle sağlıklı bir iletişim kuramıyoruz serzenişlerinin üzerine çok iyi geldi bu buluşma.

Oldukça güzel, keyifli ve samimi bir ortamda geçti görüşme. Toplantı bittiğinde herkesi yüzü gülüyordu. Yönetim meramını sağlıklı bir şekilde anlatabildiği, basın da cevabını aradığı tüm soruları birinci elden samimiyetle alabildiği için.

Konyaspor’un Medya ve Kurumsal İletişim direktörü Hüseyin Ekinci görevden affını istemiş. Bu talep yönetim tarafından kabul edilmiş. Ekinci’nin yerine işin profesyonellerinden Konyalı Mustafa Göksu getirilmiş. Bu vesileyle kendisine başarılar diliyoruz.

Başkan Fatih Özgökçen açılışta kısa konuştu. Sonrasında sorulan tüm sorulara samimiyetle ve açık yüreklilikle cevap verdi.

Öncelikle ısrarla belirtti ‘’Konyaspor sadece futbol kulübü değil’’diye. Başkan Özgökçen haklı. Konyaspor bir spor kulübü. Hem basın hem taraftar sadece futbola odaklanmamalı. Diğer branşlara da ihtiyacı olan ilgiyi göstermeli.

Başkan Özgökçen konuşmasında, Konyalı sanayici ve müteşebbislere de yaptıkları katkı için teşekkür etti. Gösterilen ilgiye memnuniyetini ifade etti.

Takımın Erzurum kampının çok verimli geçtiğini söyledi. Son hazırlık maçı olan Alanya maçında takımı ilk kez izlediğini, takımda elbette eksiklikler olduğunu ama o eksiklikler tamamlanınca kolej havasında bir Konyaspor göreceğimize inandığını ifade etti. Sezonu Sivas maçıyla açacaklarını, Sivasspor’un iyi ve oturmuş bir takım olduğunu ve sezona kazanarak başlamak istediklerini de ilave etti.

Konuşmasını uzatmadı Başkan. Basın mensuplarına ‘’Ben konuşmamı daha fazla uzatmayayım, sorularınıza cevap vererek toplantıya devam edelim’’ dedi.

İlk soru taraftarın en çok merak ettiği soruydu. ‘’Golcü transferi ne durumda?’’

Konyaspor bir kanat ve bir de golcü alarak transferi noktalamayı planlıyor. Kanat transferi golcüden daha önce tamamlanacak gibi görünüyor. Başkan, transferler için titiz bir çalışma yaptıklarını, scout ekibi, hocalar ve yönetim olarak transferleri ortak kanaatle yapmaya çalıştıklarını ifade anlattı. Yapılacak kanat ve golcü transferlerinin ikisi de büyük ihtimalle yabancı olacak.

Forvet transferinde adı geçen isimler de soruldu. Atakaş Hatayspor’dan Mame Diouf’la kesinlikle ilgilenmediklerini söyleyen başkan, Fenerbahçeli Mame Thiam’la ilgili bir girişimleri olduğunu ama geri çekildiklerini söyledi. Sohbetin ilerleyen dakikalarında Thiam’la ilgili sıkıntının takımdaki dengeleri bozma kaygısı olduğu anlaşıldı. Thiam’ın istediği parayı vermek demek dengeleri bozmak demek. Bu da kurulmak istenen takıma ve takım ruhuna zarar verme riskini ortaya çıkarıyor. Orta bir yol bulunabilirse bu transfer olmaz da değil.

Yapılacak iki transfer de yabancı olursa şu anda 13 yabancısı bulunan Konyaspor bir yabancı futbolcusuyla yolunu ayırmak zorunda. İlk aday Mia. Başkan bunu açıkça ifade etti. Artem Kravets’in durumu yönetim ve hoca görüşmesinde netleşecek. Başkan Özgökçen’in tavrından Kravets’in takımda kalmasını istediği anlaşılıyor. Belki de şartlar öyle zorluyor. Bilinmez.

Abdülkerim’le sözleşme yenileneceği de kesinleşmiş. Abdülkerim’i satmayı düşünmediklerini, kendilerine de zaten bu yönde resmi bir teklif gelmediğini açıkladı Başkan Özgökçen. Ancak Konyaspor yönetiminin hayır diyemeyeceği bir teklif gelirse kafaları karışacak gibi görünüyor..

Miloseviç için ne kadar bonservis bedeli alındığına dair ısrarlı sorulara, Başkan Özgökçen cevap vermek istemedi. ‘’Zaten gitmek istiyormuş, gitti de’’ demekle yetindi.

Konyaspor’un CAS ya da FIFA’da dosyası var mı? sorusuna, ‘’Zuta da değil ama Hurtado’nun başvurusundan zarar görürüz ‘’ cevabını verdi.

Forma sponsorluklarına gelince, Mahmoud Coffee sırt sponsoru olarak yer alacağı kesin. Göğüs sponsoru belli olmuş ama resmi imzalar atılmadan isim verilmedi. Basında adı geçen isim soruldu, ‘’evet o’’ demedi, ‘’imzadan sonra’’ dedi Başkan.

Geçmiş yönetimin imzaladığı sponsorlukların devam edip etmeyeceği de soruldu Özgökçen’e. Firmalardan aksi yönde bir talep gelmediği sürece, yükümlülüklerini yerine getiren firmaların sponsorluklarının devam edeceği cevabı geldi.

Bazı gazetecilerin İttifak Holding’in gazetecilerin huzurunda tanınmış bir ismin transferi için söz verdiği, bu anlamda bir gelişme olup olmadığı şeklindeki sorusuna, yapılan sözleşmede futbolcu transferi olmadığını, İttifak Holding’in Konyaspor’a farklı konularda farklı yardımlar yapacağını ifade etti. İlerleyen günlerde bu desteklerin ne olduğunu görebileceğiz sanırım.

Satışa çıkan localardan 4 ya da 5 tane kalmış. İlgiden memnun Başkan. Açıklanan kombine fiyatlarının pahalı bulunmasını da yorumladı. Kombine fiyatlarının yaklaşık 200 TL’sinin masraflara, Passolig’e gittiğini üstelik bu rakama güvenlik ve temizlik hizmetlerinin dahil olmadığını söyledi.

Taraftarın Konyaspor ürünlerine daha rahat ulaşabilmesi için Kent Plaza ve Novaland Alışveriş merkezlerinde Konyaspor Store mağazalarının açılacağı müjdesini de verdi.

Başkan Özgökçen, Konyaspor’un daha fazla gelir elde etmek için ihaleyle satışa çıkarılan arsasının bekledikleri ilgiyi görmediği için satışının geri çekildiğini, bundan sonraki satış yönteminin ihale mi yoksa Yönetim Kurulu kararıyla mı olacağına yönetim toplantısında karar verileceğini söyledi. Başkan’a göre başarısızlıkla sonuçlanan ihalelerden sonra arsa için ciddi birkaç teklif gelmiş.

4 parsel olan arsanın tamamı da satılabilir, parça parça da. Öyle görünüyor. İhtiyaca göre hareket edilecek gibi görünüyor. Henüz o anlamda bir netlik yok. Kafalar karışmış gibi.

Tatlıcak tesislerinin bulunduğu arsa satılırsa, 1922 futbol takımı Saraçoğlu tesislerinde çalışacak ve Zafer’deki binada kalacak.

Başkan Özgökçen, yönetim olarak Kayacık Tesislerine yatılı okul açarak, tüm zamanını tesislerde geçirecek gençleri takıma kazandırmak istediklerini ve bu yönde çalışacaklarını söyledi.

Kulübün profesyonel çalışan sayısının fazla olduğuna dair iddialara karşılık, bir güvenlik şirketi ile anlaşarak mevcut güvenlik personelinin o şirket üzerinden istihdam edileceğini ve bunu dışında personel konusunda başka bir tasarrufta bulunmayı düşünmediklerini de söyledi.

Takımın sağlık ekibine dair de şimdilik bir tasarrufta bulunulmayacağını, sezon içerisindeki gelişmelere göre durumun değerlendirilebileceğini ifade etti.

Sosyal medyada hızla yayılan yönetimle teknik direktör İlhan Palut arasında sıkıntı olduğuna dair iddia da soruldu başkana. Başkan kesin bir dille yalanladı. ‘’İnşallah İlhan Palut’la başarıyı yakalayacağız. İlhan Palut, Konyaspor’un hocasıdır ve devam ediyor.’’ dedi. Sohbetin ortalarında toplantıya katılan İlhan Palut da söylentileri yalanladı ve yönetimle herhangi bir sıkıntısının olmadığını net bir dille ifade etti.

Hoca takımdan memnun. İyi işler yapacaklarına inandığını ifade etti. Yaptığı konuşmada hocanın transfer önceliğinin de kanat transferi olduğu anlaşıldı. İsim vermedi ama bu yıl takım içerisinde Türkiye’de adından söz ettirecek potansiyelde futbolcular olduğunu gelişmelerini devam ettirdikleri sürece diye şerh koyarak ifade etti İlhan Hoca.

Yönetim ve hoca kolej havasında bir takım istiyor. İsimlerden ziyade düzgün kişilik, iyi insan olma  ve takıma uyum transferde öncelikleri.

100. yıl öncesi Konyaspor’da son durum bu. Başta bir spor kulübü dedik ama futboldan başka bir şeyden bahsedemedik. Basketbolda da çok güzel gelişmeler var. O da başka bir yazı konusu.

Konyaspor’a Süper Lig yolculuğunda başarılar diliyoruz. Umarız 100. yılı başarılarla dolu bir yıl olur. Bunun için hep birlikte desteğimize ihtiyaçları var.

Konya kenetlenirse olur. Buna şüphe yok.

Haydi Konya.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fahrettin Damga Arşivi