Fatma Kübra Karamürsel

Fatma Kübra Karamürsel

Güne verimli başlıyoruz: Birlikte sabah rutini oluşturalım mı?

Güne verimli başlıyoruz: Birlikte sabah rutini oluşturalım mı?

Gününüz saat kaçta başlıyor?

Güneşin doğuşunu seyredenlerden misiniz, yoksa mecburi olmasa hiç uyanmayacak olanlardan mı?

Ben uykuya düşkün olup güne erken başladığımda bunu sık sık tekrarlamam gerektiğini kendime hatırlatan ama henüz tekrarlamayı başaramayan tembellikteyim. Tatil günleri her zaman daha fazla uyku anlamına gelmeye devam etse de son zamanlarda bu alışkanlığımı kırma çabasındayım.

Başarılı insanların sabah rutinlerinin ortak noktalarının sıralandığı ve güne başlarken seçtikleri rutinlerin gün içerisinde getirdiği faydaların açıklandığı bir videoya denk geldim: 1 milyonluk sabah rutini.

Sabahı kazanırsan, günü de kazanırsın” yazan maddelerin birkaçının aslında annelerimiz tarafından bize söylenen şeyler olduğunu fark ettim.

Uyandıktan sonra yapmamız gereken ilk madde rüyaları hatırlamak. Daha önce rüyalarını not eden insanları duysam da hiç yazmamıştım ama videoda söylenene göre bilinçaltımızı not etmenin önemi yanları varmış.

Bir diğer madde zaten çoğumuzun aksatmadığını düşündüğüm yatağını yapmak. Burada da güne bir şeyi başararak başlamayı vurguluyor. Yapmam gereken bir şeyi hallederek güne başladım demiş oluyormuşuz.

Sırada büyük bir bardak su içmek var ki bu da bağırsaklarımız ikinci beynimiz olarak görüldüğünden onların da uyanmasını sağlamak ile başlıyor sanırım. Böbrek hastası olmanın iyi bir tarafı milyonluk başarılı insanlarla aramdaki ortak noktaların artıyor olması.

Sonrasında meditasyon ve nefes egzersizleri dese de videoyu izleyen herkesin bu noktayı notlarına namaz kılmak olarak geçireceğine eminim, yani en azından büyük bir kısmımızın. Ardından egzersiz yapmayı, ben ve bir çoğumuz için imkansız gibi görünen soğuk duşu eklemeleri de kalp atışlarımızın hızlanması içinmiş.

Bitki çayı eşliğinde günlük yazıp, kendimize ufak bir gün içinde yapılacaklar listesi oluşturuyor ardından kitabımızı okuyor ve sonrasında kendi rutinimiz eşliğinde güne başlıyoruz.

Aslında günün ilk saatlerinde daha enerjik olup uykuya dair tüm tembellikleri bünyeden atmış olmanın getirdiği bir rahatlama olsa da normale göre daha erken başlayan günün normale göre daha erken gelen uykuyu getirip getirmeyeceğini henüz tecrübe edemedim. Ama bunu alışkanlık haline getirmenin hayat kalitesini arttıracağı bir sürü bilimsel dayanak ile doğrulanmış bulunmakta.

Ben henüz denemesem de aranızda deneyip gününün değişiminin farkında olanlar varsa geri dönüşlerinizi bekliyor olacağım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Kübra Karamürsel Arşivi