Fatma Kübra Karamürsel

Fatma Kübra Karamürsel

Kulaklığımızdaki Yeni Melodi: Sesli Kitaplar

Kulaklığımızdaki Yeni Melodi: Sesli Kitaplar

Bir kitabı okumak yerine dinlemeyi tercih ettiniz mi hiç?

Ben ilk duyduğum zamanlarda görme engeli olan insanlar için bu tarz sesli kitap uygulamalarının yaygınlaşmış olmasına çok sevinmiştim. Şimdilerde fark ediyorum ki etrafımda olan veya ekrandan takip ettiğim çoğu insanın da kullandığı bir şeymiş sesli kitap uygulamaları. İzlediğim programda geçen bir cümlede fark ettiğimden beri bu durumla ilgili bir çıkarım oluşturma çabasındayım, en sonunda o kadar farklı düşünceler gelişti ki bir tanesi aralarından en mantıklı olanı oldu.

İlk başlarda benim de aklıma çoğu insanda olduğu gibi “neden okumak değil de dinlemek?” sorusu gelse de sonra kendi kendime günün yoğunluğunda kitap okumaya fırsat bulamadığım, gün sonunda da yorgunluktan elime kitabımı alamadan uyuduğum günler geldi. O zamanlarda bende kitap okumayı çok özlesem de fırsat bulamamaktan şikayet ediyordum. Böyle zamanlarda kulaklıktan bitirmeyi hayal ettiğin kitabı dinlemenin daha yararlı olacağı kanaatine vardım. Otobüste giderken, ev işlerine daldığında, yazı yazarken bir taraftan kulağımda bitirmeyi hayal ettiğim kitabı dinlemenin güzel olacağını düşündüm, önyargımı kendi kendime kırmış oldum böylelikle.

Etrafımda kitap okumayı seven insanların olduğu kadar maalesef ki sevmeyenler de var. Zaman bulamadığını söyleyen, okumanın gözlerini yorduğunu iddia eden… Bu yüzden belki de o kitabı dinlemek etrafımızda kitap okumayan insanlara bir ışık olabilecek bir şeydir.

Benim için herkesin muhakkak okuması gerek dediğim kitaplar küçük prens ve şeker portakalıdır. Etrafımda seçtiğim birkaç kişiye bulduğum sesli kitapların linklerini göndererek birkaç gün müzik dinlemek yerine bu kitabı bitirir misin diye sordum. Henüz geri dönüş almak için çok erken ama denerlerse yeni kitapseverler kazanacağıma inanıyorum. Keşfetmek için geç kalmış olsam da sonucunda güzel bir amaca varma niyetindeyim.

Günaydın,

İyi Öğlenler,

Huzurlu Akşamlar…

Gününüzü hangi vaktine denk geldiysem o vakitte bir gülümseme bırakabilmek umuduyla yazarca geçti buradan.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Fatma Kübra Karamürsel Arşivi