Nasıl kullanıyoruz zamanı?
Yaslanın arkanıza, derin bir nefes alın. Bu hafta da bilinçaltınızdan size seslenmeye geliyorum. Gün içinde kendi kendime konuştuğum konuları derleyip topluyorum ve sonra size yazıyorum aslında. Yorumlarda bana verdiğiniz cevapları dört gözle okuyor olacağım.
Günlük yapacaklarını ajanda da tutan insanlara çok özeniyorum. Güne, gün içinde ne yapacağını yazarak başlayabilmeyi, saatli planlara uyabilmeyi çok isterdim. Hatta özenip başladığım ama sonunu getiremediğim çok ajanda vardır bir yerlerde. Aslında bu düzen, zamanı daha verimli kullanmamızı sağlıyor.
Bir gün içinde daha çok şey yapabilmeyi, kendimize vakit ayırabilmenin gizli anahtarını keşfetmiş oluyoruz. Çoğumuz sabahtan akşama kadar çalışıyor veya evin içinde yetişmesi gereken işleri yapıyoruz. Gün bittiği zaman fark ediyoruz aslında yapmak istediğimiz her şey sıraya dizilip bizi bekliyor hala. Aslında vakit yok gibi geliyor ama gerçekten istediğimizde her şeye yetiştirmek için bir fırsat bulabiliriz. Mesela yatmadan önce yarım saat dahi olsa kitap okumaya başlasak, fark edeceğiz ki bir ayda birkaç kitap bitirmişiz.
Bize göre az görünen zaman dilimleri bir araya geldiği zaman o kadar da az olmuyor aslında. Zamanı doğru planlayabildiğimizde günlerimizin de monoton geçmediğini fark ediyoruz aslında. Yapılacaklar listemizi doldurmak, hepimize iyi geliyor. İçinde bulunduğumuz süreç sağlıklıca geçmeye başladığında hepimizin özendiği bir hayali var. Mesela ben kitap kokusunu içime çekerek alışveriş yapabilmeyi çok özledim.
Bazı internet alışverişleri daha avantajlı olsa da saatlerce kitap raflarında kaybolmayı özleyen çok kişi vardır bence. Şimdi evde küçük kardeşime kitap okuma alışkanlığı kazandırabilmek için başlattığımız bir uygulamamız var. Televizyon, telefon ve internete dair her şeyi kapatıp günlük 1 saat kitap okuyoruz, başlarda katılmak istemese de bizim istikrarlı bir şekilde devam etmemiz onunda bize uymasını sağladı zamanla.
Aslına bakarsanız örnek olmak, doğrusunu anlatmanın en iyi yolu. Neden doğru olduğunu anladıklarında görevleri alışkanlık haline geliyor. Zorlamak yerine yardımcı olmuş oluyoruz. Küçük yaşta alışkanlık halini alan her şeyin faydasını zamanla görüyoruz. Ne kadar büyümüş olursak olalım bazı konularda bizim için de geçerli bu söz aslında.
Kitap kafelerde saatlerce vakit geçireceğimiz günlerin bir an önce gelmesi dileğiyle, kendinize çok iyi bakın…
Günaydın,
İyi öğlenler,
Huzurlu Akşamlar…
Gününüzün hangi vaktine denk geldiysem orada bir gülümseme bırakabilmek umuduyla bir yazarca geçti burdan…
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.