Fatma Kübra Karamürsel

Fatma Kübra Karamürsel

Önyargılarınıza teşekkürler

Önyargılarınıza teşekkürler

Kahveler hazır mı? Ben bu hafta büyük fincana hazırladığım kahvem ile buradayım. Hazırsanız ufak bir itirafla geçiyorum konumuza…

Aslına bakarsanız en güzel yazılarım, hiç beklemediğim zamanlarda aklıma yerleşir. Onlar aklımdan kaçmadan yazmaya ve saklamaya bayılırım. Geçenlerde tekrar yaşadım bunu. Hemen kaydettikten sonra bu sefer paylaşmam gerektiğine karar verdim. Çünkü hayallerimiz sakladığımızda değil, onlar için çaba harcadığımızda ulaşılabilir olacak bizim için.

Bu sayfaya “birisine hitaben…” yazıp beni destekleyen herkese teşekkür edip geçebilirdim. Ama ben daha farklı bir şey yapıyorum, beni destekleyen insanlar başarımda da başarısızlıklarımda da yanımdaydı. Ne olursa olsun bana moral verdiler. Bu sayfadaki teşekkürüm benden başarı beklemeyen, yaptığım her şeye sorgulayarak ve küçümseyerek bakan, ellerine geçen her fırsatta bunu dillendirip motivasyonumu düşürmeye çalışanlar için. Çünkü eğer önyargılarınız ve siz olmasaydınız ben yeteneklerimi hiçbir zaman anlamayacaktım. Umarım hayatlarınız bu önyargıyla devam etmez ve bir gün sizde kendi içinizdeki cevheri fark edersiniz…

Yazarca…

Başarır mıyım bilmem, ama adım bir gün bir kitabın kapağında yazarsa giriş cümlesi kesinlikle bu olmalı dedim içimden. Bu zamana kadar adım attığım her işte beni küçümseyen, başarısızlığımı kollayan çok insan oldu. Sözlerini duyduğumda içim acırdı ama sonradan bunun benim için bir şey değiştirmeyeceğini fark ettim. İnsanlar hep konuşurdu, başardığım zaman kendi sözlerini inkar edecekler ve gelip beni destekleyerek tebrik edeceklerdi. Çoğu zaman da bu oldu, ben onların başarısına mutlu olurken onlardan “Aaa Kübra mı yapmış bunu?” tarzında küçümseyen cümleler kulağıma gelmeye devam edecekti. Kanıtlamak zorunda olduğumdan değil ama küçümseyip önüne set koyduğunuzda insanları nasıl üzdüğünüzü bir gün fark edersiniz belki diye yazıyorum.

İnsanları yargılamayın… Sizin onların önüne koyduğunuz engellerin başarılarını engellediğini hatta özgüvenlerini yitirmelerine sebep olduğunu unutmayın. İçinizde kalan her ukde sizden götürmeye devam eder. Bir gün adım attığınızda sonu her zaman sizin mutluluğunuzla bitecektir. O adımı atmaya çekinmeyin.

Günaydın,

İyi öğlenler,

Huzurlu akşamlar…

Gününüzün hangi vaktine denk geldiysem o vakitte bir gülümseme bırakabilmek umuduyla bir yazarca geçti buradan.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Fatma Kübra Karamürsel Arşivi