Fatma Kübra Karamürsel

Fatma Kübra Karamürsel

Yarım kalmamak

Yarım kalmamak

Sizi aynı bıraktığım yerde bulmak umuduyla geldim. Geçen hafta tam da böyle kapatmıştık, bu hafta da böyle açalım istedim. Birbirimizi aynı bıraktığımız yerde bulalım çünkü bu dediğim gerçek hayatta olabilen bir şey değil maalesef.

Bir insanı, bir yeri geride bırakıyorsanız geri geldiğinizde bıraktığınız gibi bulamayacaksınızdır. Zaman, beraberinde değişim getirir çünkü. Sular o köprünün altından muhakkak akacaktır. Ve kimse aynı suya iki kez girme başarısına sahip olamayacaktır. Hayat bu, aldığımız her kararın sonucu bir yerde yaşanmak için bizi bekler. Her zaman iyi olur mu bilmem, ama insan en çok karar alırken düşünmeli, bunu bilirim.

Hayatımızı değiştiren kararları almaya başladığımızda anlarız büyüdüğümüzü. Ve göz açıp kapayıncaya kadar geçip gider zaman. Aslında ertelemek için, bekletmek için çok kısa ömrümüz. Yarın yaparım derken dahi yarını görebilecek miyim diye sormuyoruz kendimize. Vefat eden insanları duyduğumuzda çoğunun ne kadar erken olduğunu düşünüyoruz. Ani ölümlerin farkındayız ama hala ertelemeye devam ediyoruz.

Geçenlerde Barış Akarsu’nun dizisinden bir sahneye denk geldiğimde düşündüm tüm bunları. Aslında ne kadar çok hayali, ne kadar çok planı bırakıyoruz geride. Bir yerde kendimizi beklemeye almak için sebepler buluyoruz gerçekleri unutup, ve belki de bir gün birileri de bizim için bu cümleleri kuracak diye düşünmüyoruz aslında ilk bunu düşünmemiz gerekirken.

Ben son günlerde bunu düşünüp dururken eğer bir gün benim arkamdan da daha çok yazacak yazıları vardı derlerse dedim; eğer öyle olursa kendinizi anlattığınız, içinizi döktüğünüz veya duygulandığınız her yazıda beni anarsınız. Çünkü insan hatırlandığı sürece ölmezmiş. Mezarınızın yeri, şekli değil geride kalan ve sizi unutmayacak kalplerle hatırlanırsınız çünkü. Toprak hepimizi almaya yetecek kadar büyük, önemli olan yarım kalmamak.

Yine de yarım kalmamak adına planlarınızı hızlandıracağınız haftalarınız olsun, kendinize dikkatli bakın.

Günaydın,

İyi öğlenler,

Huzurlu akşamlar…

Gününüzün hangi vaktine denk geldiysem o vakitte bir gülümseme bırakabilmek umuduyla bir yazarca geçti buradan.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Kübra Karamürsel Arşivi