Fikret Coşar

Fikret Coşar

Küfür, Matruşka, Votka / Hamr

Küfür, Matruşka, Votka / Hamr

Küfür; Türkçede sövme/ hakaret anlamında da  kullanılır,  Kâfir diye inkar eden kişiler de kasdedilir.Lakin esas anlamı bu ikiside değildir. Kafire inkar eden diye söylerler lakin arabçada münkir kavramının karşılığıdır inkar edendir.

Peki Küfür ne demektir?

Küfür; Bir şeyi örtmek, üstünü kapatmak, görülmesini engellemek  demektir. Delil karartma tabiri var ya aynen öyle bir şey.

       Kafirde;  Vahyi, KUR'AN'I görmemek/ göstermemek için vahyin üstünü örten, kapatan, bunun için eylemlerde  bulunandır. Kafire bu örtme eylemini yapması sebebiyle KAFİR denilir. Kâfir bir şeyin üstünü örten, kapatan demektir.

         Çiftçiye de toprağı yarıp, tohumları koyup, üzerini örttüğü, kapattığı için ÖRTEN / KAPATAN manasında KAFİR denilir.

"Doğrusu Allah İsrailoğulları'ndan kesin söz aldı. Onlardan on iki temsilci gönderdik. Ve Allah, “Sizinle beraberim.” dedi. Ant olsun eğer salâtı ikame eder, zekâtı verir, Resullerime iman eder ve onlara yardımcı olur, böylece Allah'a iyi bir ödünç verirseniz, o zaman elbette kötülüklerinizi ÖRTERİM, muhakkak içinden ırmaklar akan Cennetlere koyarım. Bundan sonra, sizden kim gerçeği yalanlayarak nankörlük ederse düz yoldan sapmış olur." MAİDE 5 /12. AYET.

" Eğer kitap ehli iman edip kötülüklerden sakınsalardı, elbette kötülüklerini ÖRTER ve onları naîm cennetlerine koyardık."

MAİDE 5 /65. AYET

 

Bu ayetlerde KFR. kelimesi günahlarınızı ÖRTER manasında geçiyor. Dolayısıyla kâfir de Hakkı hakikati görmek istemediği için örtendir, kapatandır.

 

"MATRUŞKA,

Rus yapımı bir oyuncak bebek türüdür. Ahşap el yapımı olan bebekler ortasından açıldığında başka bir bebek çıkar, onu açtığınızda yine başka bir bebek çıkar. Tek anne figürünün içerisinde iç içe yerleştirilmiş beş veya yedi bebekten oluşur."

 

Özellikle Rusya'dan dünyaya yayılan, tahtadan yapılmış iç içe bebeklerden oluşan süs eşyasıdır MATRUŞKA.

Küfür, Matruşka, Votka / Hamr

Küfür, Matruşka, Votka / Hamr

Küfür, Matruşka, Votka / Hamr

 

 

Küfür, Matruşka, Votka / Hamr

 

Matruşkada en içteki yekpare, tek ve bütün olan bebeğe ulaşabilmek üzerine  KAT KAT ÖRTÜLMÜŞ, KAPATILMIŞ BEBEKLERİ fark edip tek tek açabilirseniz ancak ESAS BÜTÜNE TEKPARÇAYA ULAŞABİLİRSİNİZ.

 

    Tarih içerisinde de  bir çok gerçek böyle üzeri KAT KAT ÖRTÜLÜ VAZİYETTEDİR. Tarihî hep zafer kazananlar yazdığı için onların yazdıklarını tarihi tarihte böyle oldu diye yutturdular/okuttular. Esas tarihi ve gerçekleri okuyup anlamak için çok büyük emekler harcayıp bağımsız ORJİNAL  /ASIL  kaynaklardan öğrenebilirsiniz ancak. O örtüleri tek tek kaldırdığınızda ancak gerçeklere ulaşabilirsiniz.

      İslam tarihinde bozulma Hz. Ali' den sonra kurulan Emevi Saltanat düzeni başta olmak üzere Abbasiler ve ondan sonra iktidarı ele geçiren güçler, kendi sultalarını

muhkemleştirmek, ayakta tutmak için bir çok İslami değerleri tersyüz etmek, çarpıtarak değiştirmekten geri durmamışlardır. Güç zoruyla da bu anlayışlarını hakim kılmışlardır. Üzerinden asırlar geçince de bunlar esasmış gibi kalmıştır. Cahili kader anlayışını yaymışlar. Bizi başınıza Allah getirdi KADER bu itiraz etmeyin ve uyun bize demişler. Orijinal MUSHAF/ KURAN Vb. diğer belgelerin üzeri örtülmüş ulaşılmaz etmişlerdir. Bu belgelerin çoğuna şimdi ancak batıdaki MÜZELERDEN ulaşabiliyoruz. Vatikan' ın elinde bile orijinal Kur'an nüshaları var. Müslümanlar Rasülün emaneti diye Hırkasını, Sakalının telini! saklamış. Bu kıymetli KUR'AN/ MUSHAF NÜSHALARINI ellerinde tutamamış kıymetini bilmemiştir maalesef.

 

--VOTKA VB. / HAMR Nedir?

"Hamr’ sözlükte, bir şeyi örtmektir. Bir şeyi örten, örtü anlamında ‘hımar’ aynı kökten gelmektedir. Nitekim Kur’an-ı Kerim’de bu kelime çoğul olarak (humur şeklinde) kadınların başlarını örttükleri ‘başörtü’ manasında kullanılmaktadır. (24 Nûr/31)

Hamr kavram olarak; insanın, akıl yürütme ve düşünme yeteneğini ÖRTEN/ KAPATAN her türlü uyuşturucu manasına gelir. Türkçedeki şarap, içki veya uyuşturucu denilen maddelerin genel adıdır."

Sarhoşluk veren uyuşturucu bütün  sıvı, katı toz maddelerin hepsi AKLI ÖRTER. İnsan  bunları içtiğinde aklı melekeleri örtülür bu yüzden dengesiz hareketler, sözler, tavırlar içine girer.AKLI BAŞINDA ZİHNİ AÇIKKEN  yapmayacağı bir çok söz ve eylemi; hakaret, dengesiz tavırlar, konuşmalar, cinayete kadar varan eylemler ve araç kullanırken kaza yaparlar. Hem kendine ve başkalarına zarar verirler.

- Kur’an-ı Kerim’de  hamr ; Örtme   anlamında İçki içmeyi yasaklayan âyetlerde de geçmektedir.

 Çeşitli bitki ve meyveler den üretilen sarhoş edici  /aklı örtücü şeylere bunların tümü ‘hamr’ diye anılır ve hepsi de aklı baştan alan uyuşturuculardı.

Şimdi daha çok alkollü içki tanımı kullanılmaktadır. ‘Hamr’, alkollü içki tanımından daha geniştir ve bütün uyuşturucuları; esrar, LSD, eroin, morfin gibi şeyleri de içerisine almaktadır. HEPSİDE AKLI ÖRTMEKTEDİR.

KUR'AN akla büyük önem vermektedir. Ve AKLI ÖRTEN NE  VARSA  onun kullanımı HARAMDIR.

Hasılı kelam HAKİKATİN GERÇEKLERİN ÜSTÜNÜ ÖRTMEK İÇİN, VAYH  / KURAN anlaşılmasın diye KUR'AN anlaşılır değil siz anlamazsınız diye yaygara kopartanlar var.

KUR'AN kavramlarının anlamlarını değiştirip başka manalar yükleyip insanlara din budur İslam budur diye ta Emeviler, Abbasiler' den beri hakikatlerin ÜSTÜNÜ ÖRTÜP din budur diye kendi saltanatının devamı için  kendi anlayışlarını insanlara empoze  edip din diye yutturmuşlardır.

Onun için hak ve hakikatı açığa çıkarmak için bu ÖRTME VE KARARTMALARI KALDIRMALIYIZ.

Bunun için çok gayret sarfetmeliyiz. VESSELAM

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Fikret Coşar Arşivi