Hasan DURUCAN

Hasan DURUCAN

SINAV BAŞLADI

SINAV BAŞLADI

Evet, ligin üçüncü haftasındayız ve bizim için düğüm erken çözüldü diyebilirim. Ligin ilk haftasında deplasmanda Paşa karşısında muhteşem bir refleks göstererek geri dönüş sergileyen temsilcimiz ligin ikinci haftasında kendi saha ve seyircisinin önünde Galatasaray'a da mağlup oldu. Güzel bir günde coşkulu bir atmosferde sarı kırmızılı ekibin karşısında her iki takımın da birbirine mutlak üstünlüğü bulunmasa da sahanın skor anlamında kazananı Galatasaray oldu. İlk maç deplasmanda ve ligin açılış haftasında şayet kaybetsek bazı şeyler tolere edilirdi. Ee her ne kadar beğensen de beğenmesen de geçtiğimiz sezona adını şampiyon olarak yazdıran Galatasaray karşısında da kendi evimizde bazı şeyleri kabullenebilirim. Nihayetinde büyük bir camia, kaliteli bir kadrosu ve geçen sezondan kalma oturmuş bir sistemi var. Buna rağmen sahada onlar da bariz bir üstünlük kuramadı. Lakin bazen bulduğunu atar ve sonuca gidersin. Tam da böyle oldu. Bu şekilde hem kadro hem de teknik ekip tecrübe kazanıyor. Evet, hoca tecrübe kazanıyor ama burası pek tabi de acemi ocağı değildi. Malum sezon başında bir yola girildi ve yakın zamanda formamızı terleten Ali Çamdalı şu an dümenin başında ki isimdir. Ligin üçüncü haftasında ki bu Bodrum mağlubiyeti bizzat kendisine ve kendisi nazarında teknik heyete yazdı.

Hala kanatlar ve bekler anlamında birtakım eksiklikler söz konusu olsa da takımın sahada ne oynadığını anlamakta fazlasıyla zorlanıyoruz. Hocanın iyi niyetinden şüphe duymuyorum. Elbette onun da kariyer basamakları bu şekilde Konyaspor'da başladı ve eminim o da böyle olmasını istemiyor. Çok acımasız olmak haksızlık olduğu gibi kimseye de fayda getirmez.

Daha doğrusu dozunda yapılmayan eleştiri faydadan çok zarar verebilir. Hoca gözlemliyor, deniyor, icraata geçiriyor. Madem bu yola Çamdalı ile girildiyse de hocanın arkasında durulması, sabredilmesi de gerekiyor. Kaybedilen puanların fazlasıyla telafisi olacak haftalardayız. Kulübün mali anlamda durumu, malum herkesçe biliniyor. Bir yerlerden muhakkak tasarruf edilmeliydi ki camianın büyük çoğunluğunun takdirini kazanan yönetim de tabiri caizse kumar oynayarak bu hakkını yönetimden yana kullandı.

Evet, Bodrum mağlubiyeti can sıksa da bu haftalarda bu kadar üst telden ses çıkarmak ligi bizim açımızdan çekilmez hale getirebilir. Bu anlamda şehrin çok kırılgan yapısı var. Arka planda biraz daha olgun tutum sergilemek eminim ki çok daha fayda sağlanacaktır. Riskli bir iç saha maçında Kayseri'yi konuk edeceğiz ve memleketinin takımı karşısında özellikle Çamdalı'yı zorlu bir sınav bekliyor. Akıbeti hâyrolsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan DURUCAN Arşivi