KONYA HABER
Konya
Açık
33°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9920 %0,80
48,0364 %0,92
4.443,92 % 1,11
Ara
BBN Haber Yazarlar Her Bayram Her Evde Yapılıyor! Sarma Böyle Hazırlandığında Asla Yavan Kalmıyor

Her Bayram Her Evde Yapılıyor! Sarma Böyle Hazırlandığında Asla Yavan Kalmıyor

Yaprak Sarma hazırlarken bilmeniz gerekenler

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Bayramlar, ailelerin bir araya geldiği, sevdikleriyle keyifli zamanlar geçirdiği özel günlerdir. Bu özel zamanlarda sofralar da özenle hazırlanır, lezzetli yemekler pişirilir. İşte bu noktada, her evde yapılan ve bayram sofralarının vazgeçilmezi haline gelen bir lezzet var: Sarma.

Sarma, lezzetiyle herkesin favorisi olan, geleneksel bir lezzettir. Ancak sarma yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. İşte size, sarma yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar ve lezzetini artıracak ipuçları ve lezzetli sarma tarifi

Etli Yaprak Sarma İçin Gereken Malzemeler:

250 gr kıyma

60-70 adet asma yaprağı

23/4 su bardağı pirinç

1 adet soğan

1 adet domates

½ yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

4 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz

Karabiber

Etli Yaprak Sarma Yapılışı:

İlk önce salamura yaprakları sıcak suya koyalım.

Tuzunun gitmesi için, sık sık suyunu değiştirelim.

Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ve kıymayı bir kaba alalım.

Domateslerin kabuklarını soyarak küp küp doğrayalım.

Tuz, karabiber, nane ve salçayı da ilave edelim.

2 yemek kaşığı sıvıyağ ve yarım yemek kaşığı margarini ekledikten sonra iyice yoğuralım.

Tuzu çıkmış yaprakların içine, kıymalı harcı yerleştirerek tek tek saralım.

Tencereye düzenli bir biçimde dizelim.

Üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ ve sarmalarla aynı seviyede olacak şekilde sıcak su ekleyin.

Sarmalarınız kaynayınca, ocağın altını kısın.

Piştikten sonra tabağa alıp, yoğurtla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Kaynak: haberturk.com