Mehmet MERTEK

Mehmet MERTEK

Gündem Ötesi

Gündem Ötesi

Dünya gündemi o kadar yoğun ve hareketli geçiyor ki hangi konudan bahsedeceğimizi bile şaşırıyoruz. Ülkemizde ise gündemin en hararetli konusu seçimdi. Aylardır yürütülen propaganda çalışmaları 31 Mart itibari ile bitmiştir. Şimdi herkes gerçekte olan gündemlerine dönmeye başladı.

Kendi gündemimizin dışında gündem ötesinde ne var? Tarih, kültür ve sanat, bilim, spor vb. konular dışında savaş ve soykırım var. Pek çok kişinin kötü şeyleri duymaktan hoşlanmadığı konuları da bahsetmek gereklidir. Altı aydır aralıksız soykırıma maruz kalan mazlumları görmezden gelmek ve onları umursamamak tarihe not düşülebilecek zillettir. En ufak bir çabayı bile küçümseyenlerin olduğu ve hatta engellemeye çalıştığı bir ortamdayız.

Kimler kaybetti?

Gazze’yi, Doğu Türkistan’ı ve diğer mazlum coğrafyalardaki ezilen, soykırıma uğrayan insanların acılarını dert edinmeyenler kaybedecek. Kendi siyasi çıkarları için bu halkları kullanan, onların acısından menfaat devşirenler kaybedecek. Boykot çağrılarına uymayan, zevklerinden vazgeçmeyen, gündelik hayatına hiçbir şey yokmuş gibi devam edenler de kaybedecekler. Ticari faaliyetlerine aralıksız devam eden zalimin yanında yer alanlarda kaybedecek.

Ümmetin çocukları hayvanlara kurban olurken, açlıktan hayvan yemi yiyenlerin olduğu bir zamanda sessi kalmak en büyük ihanettir. İnsanlığın son vicdanlı fertleri olarak zihinlerimizi özgürleştirmek ümidiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet MERTEK Arşivi