Mehmet MERTEK

Mehmet MERTEK

Refah Ateş Yeri

Refah Ateş Yeri

7 Ekim'den bu yana 35 bin Filistinliyi katleden İsrail 26 Mayıs gecesi güvenli bölge ilan edilen Refah'ta çadırları bombaladı. Çadırdaki insanların bir çoğu yanarak can verdi.
Güvenli bölge denilerek insanları bir araya toplayan caniler, burada da insanları acımasızca katlettiler. Yaptıklarına karşılık hiçbir müdahale olmaması Siyonist İsrail'in daha da barbarlaşarak soykırıma devam etmesine sebep olmaktadır. Yapılan yaptırımlar onların durmasını engellemediği gibi daha fazla hırçınlaşmasına neden olmuştur.
Dünya Filistin İçin Ayakta
Son zamanlarda giderek artan eylemlerle insanlar tepkilerini dile getiriyor. Özellikle Avrupa ve Amerika’da insanlar büyük gösteriler yapmaktadır. Norveç, İrlanda ve İspanya Filistin'i tanıma kararı alarak İsrail'e karşı en ciddi adımı atmışlardır. Daha önce ticareti durdurduğunu açıklayan Kolombiya ise yakın zamanda tanıma kararı alacağını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde ise İtalya eski milletvekili Temsilciler meclisi binasına Filistin bayrağı asarak, soykırımın durmasını ve buna destek sağlayan İtalya hükümetini eleştirmişti. 77. kez düzenlenen Cannes Film Festivalinde ise bazı ünlü oyuncu ve yönetmenlerde Filistin ile sembol olan karpuz takıları ve elbiseleri ile duruşlarını göstermişlerdir.
Makam, mevki, para gibi dünyevi şeyleri önemsemeden doğrunun yanında ve zalimin karşısında duran her bir insana selam olsun. Nehirden denize Özgür Filistin...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet MERTEK Arşivi