Mehmet MERTEK

Mehmet MERTEK

Tasarruf Devri

Tasarruf Devri

Ülkemiz ekonomik olarak dar bir boğazdan geçmektedir. Enflasyonun oluşturduğu hayat pahalılığı gün geçtikçe daha da fazla hissedilmeye başlanmıştır. İnsanların temel ihtiyaçları olan gıda ve barınmaya ulaşım daha da zorlaşmaya başladı. Artık dışarıda yemek yemek tamamen lüks olmuştur.

Kamuda Tasarruf Tedbirleri

Enflasyonun derinden hissedilmesi devleti de bazı kamu tasarrufları uygulamaya itmiştir. Bu kapsamda bazı projeler şimdilik durdurulmuş, kamu içerinde bazı uygulamalar kaldırılmış ve kamuda tasarruf paketinin de açıklanmasıyla beraber tasarruf dönemine geçilmiştir. Hedefin enflasyonun tek haneye indirilmesi ve ekonomide istenilen düzeye ulaşmaktır.

Öğretmen Atamaları

Geçtiğimiz haftalarda öğretmen atamaları için rakamlar belli oldu. İstenilen düzeyin altında olması öğretmenler açısından da olumsuz bir durum oluşturdu. Fakat öğretmen alımında yeniden mülakat olacağının söylenmesi de hem öğretmenlerden hem de Türk eğitim- sen, eğitim bir -sen gibi örgütler tarafından da tepki görmüştür. Daha adil bir atamanın önünün kesileceğinden atamaların kpss sınav sıralamalarına göre yapılmasının daha uygun olacağını belirten kamu örgütleri mülakatların kaldırılmasını talep etmişlerdir. Öğretmenler Kpss sınavında 3 farklı sınava girerek kendi bilgi ve becerilerini ortaya koymaktadır. Yeniden bir mülakat sınavına tabi tutulmaktansa hizmet içi eğitim ile yeteneklerinin arttırılmasını talep etmektedirler. Geçmiş yıllarda mülakat ile atamalarda birçok problemlerin olduğu aşikardır. Yeniden bazı mağduriyetlerin önünü kesmek için doğru olan yapılmalıdır.

Geçtiğimiz hafta İstanbul’da özel bir lise de müdürlük yapan okul müdürünün Iraklı bir öğrenci tarafında silahla öldürülmesi hepimizi derinden üzmüştür. 10 Mayıs’da eğitimciler iş bırakma eylemi yapıp Öğretmenler için meslek kanunda koruma talep etmişlerdir. Başka eğitimcilerin öldürülmemesi için bir an önce tedbirlerin alınması elzemdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet MERTEK Arşivi
SON YAZILAR