Mehmet MERTEK

Mehmet MERTEK

Yeni Trend Dijital Platformlar

Yeni Trend Dijital Platformlar

İnternet çağının hızlı bir şekilde artmasıyla beraber yeni oluşumlarda hayatımıza dahil olmaya başlamıştır. Artık yeni bir terim ve yeni bir oluşum hayatımızda. Bu oluşumun adı “Dijital Platform”dur.

Televizyonun hayatımıza girmesiyle beraber film, dizi, talk show, belgesel vb. programlar yaşantımızda önemli bir yer almaya başlamıştır. 21.yüzyıl da internetin yaygınlaşması ile beraber televizyon kültürünün yerini Dijital platform dediğimiz oluşumlar almıştır. Peki bu platformlar hangileri? Netflix, Amazon Prime, Apple Plus, Bein Connect  ve Disney Plus gibi büyük oluşumlar dikkat çekmektedir. Ülkemiz ise dünyadaki bu değişime kayıtsız kalmamış; Blu Tv, Puhu tv, Gain ve Exxen gibi yerli dijital platformlar oluşturmuşlardır. Dijital platformlarda diziden filme aradığınız bütün programları bulabiliyorsunuz. Yıllık abone üzerinden kayıt olabiliyorsunuz ya da tekli paketlerde satın alabiliyorsunuz. İnsanların ilgisini çekici yapımlar ve kampanyalar bu şirketleri küresel anlamda büyütmüştür. Pazarın büyümesi ile beraber rekabette ciddi anlamda artmıştır. Özellikle pandemi döneminde insanların evlere kapanması ile beraber bu platformlar da daha  fazla önem kazanmıştır. Dünyadaki en fazla aboneye sahip platform Netflix ve bu platform her anlamda diğerlerine göre zirvede yer almaktadır. Pazara açıldığı ülkelere göre dizi ve film projeleri üretmesi onun rakipleri karşısında avantajlı olmasını da sağlamıştır.

Eskiden insanlar sinema salonlarına giderdi. Lakin dijitalin yaygınlaşması ile beraber sinema salonları rağbet ciddi anlamda azalmıştır. İnsanlar sinemayı evlerine getiren bu platformları tercih etmeye başlamıştır. Dijital devrim her sektörde yerini almaya başlamıştır. Artık yeni kavramlar ve oluşumlar hayatımıza girmeye devam edecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet MERTEK Arşivi