Merve Karadağ

Merve Karadağ

“TASVİP ETMİYORUM”

“TASVİP ETMİYORUM”

Merhaba sevgili okurlarım nasılsınız? Umarım çok sağlıklı ve mutlusunuzdur. Bu hafta sizlerle önemli bir konu hakkında düşüncelerimi yazmak istiyorum. Bir yazar olarak kitaplarımın okunmasının yanısıra insanlarda farkındalıklar oluşturması çok değerli. Ben bu yazarlık yoluna baş koyduğumda “yeni neslin kaderi için neler yapabilirim?” sorusuna yanıtlar vererek ilerledim, ilerliyorum. Kitaplarımda her daim çocukluk döneminde karşılaşılabilecek sorunları temel alarak çözüm üretiyor ve kitabımı ortaya çıkarıyorum. Önemli bir konuyu ele aldığım, Meraklı Kakabik ile Bilge Kakator kitabı için de yazarken “Bu konu hakkında ne kadar eleştiri alırsam alayım amacımı unutmadan kendi doğrumdan vazgeçmeyeceğim” dedim.

Geçen hafta Konya'da Eğitim ve Kültür Festivalinde imza günü yaptım. Yüzlerce insanlarla tanışmak çocukların gözlerinde ışıltıyı görmek benim için unutulmaz oluyor. Kitaplarım için her daim bir metaryelim vardır. Mesela Ezik Büzük Birazcık Çürük için meyve sepetim vardır, bu hem konuya dikkat çeker hem de çocuğa kitapla arasında görsel bir mesaj verir. İmza günümde masanın üzerine Meraklı Kakabik ile Bilge Kakator için edindiğim kaka yastığını da koydum. Bir hanımefendi standa yaklaştı ve “Bu nedir?” diye sordu. “Kaka yastığı.” dediğimde, tiksinme yüz ifadesiyle “Asla tasvip etmiyorum.” dedi. Nedenini sorduğumda, “Acelem var.” diyerek standı terk etti. Bana göre hayatın içinde olan bir nesneyi tasvip etmiyorum demek, yaradılışımın bir parçasını reddediyorum demek. Ben 30’lu yaşlarımda olabilirim ama çocukluk döneminde kakayı kabul edemedim demek! Elbette anlıyorum, uzun süredir kaka üzerine manipülasyonlar yapıyorlar. Eğlence nesnesi olarak kullanıyorlar ya da yemek sektöründe figür olarak! Hepsinin farkındayım. Lakin ben eğitimin bir parçasına hizmet ediyorum. Amacımız çocukları kaka ile dost yapmak değil. Hayatın içinde varlıklarını kabul etmelerine destek olmaktır. Kabul edilmeyen bir nesne ile ömür boyu yaşayacak insanlar emin olun şimdiki zamanında cinsel kimlik karmaşası, cinsel hayatında sorunlar yaşamaktadır.

Hayatın gerçeklerini tasvip etmiyorum diyerek yok sayamazsınız, hayat size saydırmaz sürekli zihninizde taşırsınız. Ebeveyn olarak eğer bir kabul edememişlik var ise önce siz kabul edin, ardından çocuklarımız kabul etsin. Kaka, sağlıklı insan gelişiminin bir parçasındadır.

Sevgilerimle...

https://www.hepsiburada.com/merakli-kakabik-ile-bilge-kakator---merve-karada-ciltli-p-HBCV00002G6NSQ?magaza=Mahlas+Yay%c4%b1nlar%c4%b1&url_src=and-product-detail

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Merve Karadağ Arşivi