Mustafa AYCAN

Mustafa AYCAN

Limon Çiçeği Engelsiz Taksi

Limon Çiçeği Engelsiz Taksi

Merhaba sevgili dostlar;

Bu hafta bir sebeple Erdemli'deydim. Erdemli, Mersin iline bağlı, 2023 yılı itibarıyla nüfusu yaklaşık 188.000 civarında olan bir ilçemizdir. İlçeyi dolaşırken gözüme çarpan bir araç beni çok duygulandırdı.

Aracın üzerinde Limon Çiçeği Engelsiz Taksi yazıyordu.

Öncelikle Engelsiz Taksi nedir?

Bilmeyen dostlar için; Engelsiz taksi, engelli bireylerin rahatça ulaşım sağlamalarını destekleyen özel taksi hizmetidir. Bu araçlar, genellikle engelli kişilerin ihtiyaçlarına uygun şekilde tasarlanır; örneğin, tekerlekli sandalye erişimi için rampalar veya liftler içerebilir. Bu tür hizmetler, erişilebilirlik ve konforu artırarak engelli bireylerin bağımsızlığını ve hareket özgürlüğünü desteklemeyi amaçlar. Türkiye'de birçok şehirde bu tür taksi hizmetleri bulunmaktadır; yerel taksi durakları ile ücretli veya belediyelerce ücretsiz olarak bu hizmet sunulmaktadır.

455249257-1034972365294638-5623562164727279768-n.jpg

Canım ülkemde, Engelsiz Taksi hizmeti, bazı belediyelerimizce özellikle büyükşehirlerde az da olsa ilçelerde karşılaştığımız bir durumdu. Erdemli gibi yaklaşık 200 bin nüfuslu bir ilçede bu uygulamayla karşılaşmak, beni umutlandırdı, sevindirdi ve duygulandırdı.

Erdemli eski Belediye Başkanı Mükerrem Tolu, salgın döneminde engelli vatandaşların toplu taşıma araçlarına binmesinin risk teşkil ettiğini düşünerek "engelsiz taksi" hizmetini başlatmış, ve mevcut başkan da bu hizmeti devam ettirerek sürekliliği sağlamış.

Uzunca bir süredir bu hizmeti sunan Erdemli Belediyesi, Engelli Taksi projesinde görevli personel arkadaşlarla yaptığım görüşmede; ne tür hizmetler verdiklerini sordum. Bu hizmeti oldukça geniş kapsamlı veriyorlar.

Engellinin hastaneye erişimi, kamu daireleri ile olan işlerinde transfer, eczane ve alışveriş ihtiyaçları, hatta engelliye belli sürelerle bakan aile bireyleri arasında ki getirip, götürme işlerinde dahi yardımcı olduklarını söylediler.

728a0282-scaled-1.jpg

Bu vesileyle sosyal sorumluluğu doğru tanımlayıp, bu derece önemli bir hizmeti, kaliteli bir şekilde sunan başta Belediye Başkanı Mustafa Kara, Sosyal Hizmetler Müdürü Şefik Göküş, projeyi koordine eden Servet Kılınç Beylere ve görevli isimsiz kahraman tüm görevli personele, ülkem ve engelliler adına şükranlarımı sunuyorum.

Allah insanlığa hizmeti, hakka hizmet sayan idarecilerimizin sayısını artırsın inşallah.

Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa AYCAN Arşivi