Namık CEYHAN

Namık CEYHAN

ZAFERLERİN AYI: AĞUSTOS

ZAFERLERİN AYI: AĞUSTOS

Aziz Türk Milletinin tarihi zaferlerle doludur. Türk tarihinde zaferler denildiği zaman Ağustos ayının öne çıktığını görüyoruz. Türklerin pek çok zaferden zafere koştuğu ayın adıdır Ağustos. Ağustos ayının Türk milleti için ayrı bir özelliği, ayrı bir önemi vardır.

Türklerin binlerce yıl önceden bu yana Anadolu’da yaşadığı, Anadolu topraklarının 1071 Malazgirt Savaşı öncesinde de Türklere ev sahipliği yaptığını tarihçiler ifade etse de Anadolu’nun Türk yurdu olarak 1071’de başladığı resmi olarak kabul görmektedir.

Buradan hareketle 1071’den günümüze Ağustos ayı içindeki Türk milletinin şahlanışı ve zafer kazandığı bazı tarihlere bir göz atalım:

26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi;

11 Ağustos 1473 Otlukbeli Zaferi;

23 Ağustos 1514 Çaldıran Zaferi;

24 Ağustos 1516 Mercidabık Zaferi;

29 Ağustos 1521 Mohaç Zaferi

01 Ağustos 1571 Kıbrıs Zaferi;

05 Ağustos. 1919 Erzurum Kongresi;

23 Ağustos 1921 Sakarya Meydan Savaşı;

26–30 Ağustos 1922 Büyük taarruz ve düşmanın yurdumuzdan temizlenmesi.

Bu listeye 20 Temmuz1974 de başlayıp 18 Ağustos 1974’de zaferle sona eren “Kıbrıs Barış Harekâtını ve 24 Ağustos 2016’de başlayan “Fırat Kalkanı” harekâtını da ekleyebiliriz.

Ağustos ayında kazanılan bu zaferler hem Türk milleti, hem de İslam dünyası adına büyük önem arz etmektedir. Bu zaferlerin içerisinde iki zafer var ki hem Türk tarihine, hem de dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır.

Günlerden cumadır. Aylardan ise Ağustos… Orduyla birlikte Sultan Alparslan’ın himayesinde kılınan Cuma namazından sonra, “YA ALLAH, BİSMİLLAH, ALLAHÜ EKBER.” nidalarıyla Anadolu’ya giren Türk ordusu 1071 de Malazgirt Meydan Muharebesine başlar ve zaferle bu mücadeleden çıkar.

1071 Malazgirt Zaferi sonrasında Türkler Anadolu’da yeni bir vatan kurmuştur. Malazgirt Zaferiyle Anadolu Türk yurdu haline getirilmiş, Anadolu coğrafyası İslam’ın son ordusu olan Türk milletinin ebedi vatanı olmuştur.

Türk tarihindeki diğer önemli bir zafer ise, ulu önder Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Paşa liderliğinde emperyalist işgalcilere karşı 26-30 Ağustos 1922 tarihlerinde verilen Büyük Taarruz ve Başkumandanlık Meydan Muharebesi Zaferidir.

İşte tarihi zaferlerle dolu Türk milleti, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Paşa liderliğinde dünyadaki mazlum milletlere de örnek olacak şekilde topyekûn kurtuluş mücadelesini başlattı. 23 Ağustos 1921 de Sakarya Zaferiyle başlayan “Kurtuluş Mücadelesi” 30 Ağustos1922’de Büyük Taarruzla devam ederek, düşmanın 9 Eylül’de İzmir’de denize dökülmesiyle sonuçlanmıştır. Türk ordusunun zaferi ile sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçmiştir.

Zaferler çok kolay kazanılmıyor, bir millet yoktan var ediliyor, yeniden inşa ediliyor. Anadolu toprakları işgal edilmekten bir kez daha kurtarılarak özgürlüğüne kavuşuyor. Mîsâk-ı Millî sınırları içindeki Anadolu coğrafyası, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milletinin anayurdu olarak ilelebet yaşayacaktır inşallah.

İşte bize Türklüğün son kalesi olan Anadolu’yu ebedi anavatan olarak hediye eden Büyük Selçuklu Devleti'nin hükümdarı Sultan Muhammed ALPARSLAN ve atalarımızı; “YA İSTİKLAL YA ÖLÜM!” diyerek gözünü kırpmadan ölüme giden ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve silah arkadaşlarını; Yüzyıldır kutsal vatan savunmasında canını veren Aziz Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik kuvvetleri mensubu aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyoruz.

Bizlerde atalarımıza layık bir millet olarak, kutsal vatan topraklarına ve ay yıldızlı bayrağımıza her zaman sahip çıkmak, birlik ve bütünlüğümüze kastedecek, istiklalimizi ve istikbalimizi tehlikeye düşürecek her türlü iç ve dış oyunlara karşı uyanık olmak zorundayız artık. MUHTAÇ OLDUĞUMUZ KUDRET DAMARLARIMIZDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

“30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü” kutlu olsun. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Namık CEYHAN Arşivi