KONYA HABER
Konya
Açık
33°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9920 %0,80
48,0364 %0,92
4.443,92 % 1,11
Ara
BBN Haber Yazarlar O Kadar Kolay Ki Neden Daha Önce Yapmadım Diyeceksiniz! Milföy Böreği Lezzetlendiren Tüyo

O Kadar Kolay Ki Neden Daha Önce Yapmadım Diyeceksiniz! Milföy Böreği Lezzetlendiren Tüyo

Milföy böreği, pratik yapımı ve lezzetiyle sofraların vazgeçilmezlerinden biridir. Ancak, bazen lezzetini arttırmak için farklı tüyolar aramak gerekebilir. İşte size milföy böreğini lezzetlendiren birkaç tüyo!

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Milföy böreği, pratik yapımı ve lezzetiyle sofraların vazgeçilmez tariflerinden biridir. Ancak, bazen lezzetini arttırmak için farklı tüyolar aramak gerekebilir. İşte size milföy böreğinizi lezzetlendirecek birkaç tüyo:

MİLFÖY HAMURUNDAN PATATESLİ BÖREK NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

Maydonoz,
Yumurta
2 diş sarımsak,
Tuz,
Karabiber,
Soğan,
Zeytinyağı,
Patates,
Biraz süt,
Milföy

Yapılışı:

Önce soğanlar ince ince doğranır.
Bir tencerenin içerisine zeytinyağı dökülür.
Yağ ısındığı zaman soğanlar içine eklenir, pişirilmeye başlanır.
Soğanlar pişerken kabukları soyulmuş sarımsak ezilip tencerenin içerisine atılır.
İsteğe bağlı olarak sonradan çıkartılabilir.
Maydanozlar saplarından ayrılır ve ince ince kıyılır.
Doğranmış patatesin içerisine eklenir.
Üzerlerine tuz, karabiber eklenir, süt dökülür.
Pişen soğanlar da ilave edilir. Böylelikle börek harcı oluşturabiliriz.
Tepsinin tabanı ve kenarları iyice yağlanır.
Milföy hamurunun tek katı ortadan ikiye bölünür.
Bir parçanın içerisine hazırlanan
harç yerleştirilir.
Ardından istenen şekilde kenarları kapatılır.
Hamurun üzerine sürmek için yumurtanın akı ve sarısı birbirine karıştırılır, üzerine biraz su eklenir.
Ardından bu karışım hamurun üzerine sürülür.
Susam serpiştirerek süslenir.
Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirmek yeterli olacaktır.
Afiyet olsun.

Artık milföy böreğinizi daha da lezzetlendirmek için bu tüyoları kullanabilirsiniz. Daha önce neden yapmadığınıza şaşıracaksınız! Afiyet olsun.