Milföy böreği, pratik yapımı ve lezzetiyle sofraların vazgeçilmez tariflerinden biridir. Ancak, bazen lezzetini arttırmak için farklı tüyolar aramak gerekebilir. İşte size milföy böreğinizi lezzetlendirecek birkaç tüyo:
MİLFÖY HAMURUNDAN PATATESLİ BÖREK NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
Maydonoz,
Yumurta
2 diş sarımsak,
Tuz,
Karabiber,
Soğan,
Zeytinyağı,
Patates,
Biraz süt,
Milföy
Yapılışı:
Önce soğanlar ince ince doğranır.
Bir tencerenin içerisine zeytinyağı dökülür.
Yağ ısındığı zaman soğanlar içine eklenir, pişirilmeye başlanır.
Soğanlar pişerken kabukları soyulmuş sarımsak ezilip tencerenin içerisine atılır.
İsteğe bağlı olarak sonradan çıkartılabilir.
Maydanozlar saplarından ayrılır ve ince ince kıyılır.
Doğranmış patatesin içerisine eklenir.
Üzerlerine tuz, karabiber eklenir, süt dökülür.
Pişen soğanlar da ilave edilir. Böylelikle börek harcı oluşturabiliriz.
Tepsinin tabanı ve kenarları iyice yağlanır.
Milföy hamurunun tek katı ortadan ikiye bölünür.
Bir parçanın içerisine hazırlanan harç yerleştirilir.
Ardından istenen şekilde kenarları kapatılır.
Hamurun üzerine sürmek için yumurtanın akı ve sarısı birbirine karıştırılır, üzerine biraz su eklenir.
Ardından bu karışım hamurun üzerine sürülür.
Susam serpiştirerek süslenir.
Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirmek yeterli olacaktır.
Afiyet olsun.
Artık milföy böreğinizi daha da lezzetlendirmek için bu tüyoları kullanabilirsiniz. Daha önce neden yapmadığınıza şaşıracaksınız! Afiyet olsun.