Olcay KURT

Olcay KURT

Konyaspor’a takviye şart

Konyaspor’a takviye şart

Konyaspor, sezonun ikinci maçında kendi sahasında ve seyircisi önünde Galatasaray ile karşı karşıya geldi. Maçı 2-1 kaybettik ama bana göre Konyaspor bu maçtan en azından bir puan alabilirdi hatta Ndao biraz becerikli olup son pasları iyi gönderse, Aleksic de gol vuruşlarında becerikli olsa bu maçı Konyaspor çok rahat kazanabilirdi. Zira Galatasaray kazandı ama hiçbir şey oynamadı!

Defalarca yazdık, çizdik futbol sohbetlerinde de dile getirdik. “Süper Lig’in şifresi orta saha” diye. Evet atanınla tutanın iyi olursa size değer katacaktır ancak asıl ve süreklilik arz eden ise güçlü bir orta sahadır. Üçlü orta alanla rakibinize kuracağınız üstünlük size oyunu da maçı da getirecektir. Konyaspor’un bir takım zaafiyetleri mevcut. En başta da savunmada sayısal anlamda oyuncu sıkıntısı yaşanıyor. Calusic’in beklenmeyen sakatlığından sonra sol stoperde çok ama çok ciddi problem var. Uğurcan idare etmeye çalışıyor ama takım henüz sağ beksiz oynuyor. Bir de teknik direktör Ali Çamdalı’nın üçlü savunma hattı ile sahaya çıkması sol bek Guilherme’yi de bitirdi. Özetle Konyaspor kalan süreyi iyi değerlendirip mutlaka stoper transferi yapmalı.

Orta alan nispeten bu hafta daha iyiydi ama uzun vadede 6-8 oynayabilecek bir oyuncu ihtiyacı da söz konusu. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ligin anahtarı orta sahadır. Ve Konyaspor’un da mutlaka Fenerbahçe ile yol ayrımındaki Crespo gibi bir oyuncuya ihtiyacı var.

Kanatlar şimdilik iyi idare ediyor ama Rusya’dan transfer teklifleri alan ve kamp döneminde birçok kesim tarafından gitmesi beklenen Ndao’nun iki haftalık performansını beğenmedim. Yerine oynayabilecek Prip de zaten geldiğinden beri istikrarsız. Bu nedenle sağ önde sıkıntı çekebiliriz. Alexic hem 10 numara hem de yardımcı forvet olarak takıma katkı sağlayacaktır. Yedeği olarak da Melih İbrahimoğlu da Galatasaray maçında kısa süredeki enerjisi ile sanki “daha fazla süre almalı” dedirtti. Sol kanatta Yusuf Erdoğan haftalar geçtikçe, form tuttukça daha iyi olacaktır. Guilherme ile birlikte Konyaspor bu sezon sol kanattan çok can yakacağı benziyor. İleri uçta ise Umut Nayir hem enerjisi hem de tecrübesiyle takıma fayda sağlıyor.

Görüldüğü gibi Konyaspor iyi bir kadroya sahip ancak son birkaç dokunuş ile takım daha iyi olacaktır. Bunun için de kalan kısıtlı sürede gerekli hamlelerin yapılacağından şüphemiz yok. Aksi halmde bir çuval incir berbat olabilir!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Olcay KURT Arşivi