Rivahi Kalay

Rivahi Kalay

PORTAKAL ÇİÇEĞİM FİNİKE

PORTAKAL ÇİÇEĞİM FİNİKE

Aylardır mis gibi portakal kokusunu hisseder gibiyim. Antalya’nın batısında Finike’de yeşil, mavi, turuncu bir hayat görüyorum. Portakalı simge edinmiş, şirin turistik beldeyi mesken edindim.

Birçok yerin sahip olmadığı, olamadığı doğa, imkân, gösteriş hem de sığ kumlu, çakıllı derin denize sahip. Buralar bizim yöre insanının yeridir. Akrabalık, tanışıklık memleketimin havası hiç bitmez.

Halkı onur, özgüven, asalet sahibidir. Gelir kaynağı narenciye, turfanda sebze kısaca seracılıktır. Allah’a şükür yöre halkı hala topraklarını işleyerek gelir sağladığından henüz betonlaşma yok diyebiliriz. Sabah erken saatte serada olacakları için gece hayatı yoktur.

whatsapp-image-2022-09-26-at-11-33-02.jpeg

Burayı sevmeme, yerleşme kararı almama neden olan telefonda görüştüğüm hanımlar oldu. Önceden de kararlıydım lakin o İstanbul Türkçesiyle hanımefendi kimliğiyle öyle güzel anlattı ki altmış yıl öncesine bile gittik.

Yörem halkı araba yerine motosikleti tercih eder. Ben bisikletim “Mercedes”i tercih ediyorum. Finike’nin on km sahil plajı ve bisiklet yolu var. Ayrıca aracınızla gidebileceğiniz mesafede bolca “Gökliman”, “Radyafor”, “Çağıllı” gibi güzel koyları var.

whatsapp-image-2022-09-26-at-11-33-03-1.jpeg

En beğendiğim mahallesi Sahilkent’te yaşıyorum. Ulaşımı genelde yürüyerek sağlıyorum. Bazen bisikletim “Mercedes”le limana gitmeyi seviyorum. Sağ olsun limandaki market “Mercedes”e göz kulak oluyor. Belde halkı birbirimizi tanıyoruz ya olsun yine de emanet ediyorum. Tabii Hasyurt, Kumluca sahil boyu gezilecek yerler arasında. Gönlüm hangi istikameti istese oradayım. Yol üzeri Şisçi Hasan’a, Köşk Restaurant ya da Neşeli Balık’a uğradığım oluyor. Balık tercihim olunca tahinli piyaz, midye bazen şiş ile karnımı, mekân ile de ruhumu doyuruyorum.

whatsapp-image-2022-09-26-at-11-33-03.jpeg

Evimin balkonundan muhteşem deniz manzarasını izlerken, dalgaların sesini duyuyor, kahvemi huzur içinde yudumluyorum. Ilık bir rüzgâr esiyor, tenim serinliyor. O da ne! İçim ürperiyor, hırçın deniz dalgalarıyla sesleniyor, deli rüzgâr bana fısıldamaya başlıyor. Finike tarihiyle ve doğal güzelliklerin çeşitliliğiyle güzel yer. Kirletmesin, yok etmesinler… Size burayı tavsiye etmem, yalvarırım gelmeyin!

İçinde yaşadığınız denizde; deniz aşıklarının sırları, dertleri, üzüntüleri, hayalleri gibi balık misali yaşayın.

Sevgiyle kalın…

whatsapp-image-2022-09-26-at-11-36-46.jpeg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Rivahi Kalay Arşivi