Şemseddin Beştav

Şemseddin Beştav

Cesur olun

Cesur olun

Konyaspor’un son Sivasspor beraberliği ile puan cetvelinde düşecek son üç takım arasına girmesi futbolcu üzerinde küme düşme korkusunu biraz daha fazlalaştırdı.

Futbolcu olarak her ne kadar profesyonel olsalar da küme düşme psikolojisini taşımak, hissetmek kolay değil. Bu korku ve huzursuzluk ortamı futbolcunun performansını sınırladığı gibi başarılı olmalarını da engeller. Eğer teknik heyette takım üzerindeki güç ve kontrollerini kaybetmemek adına baskıcı yöntemlerde uygularsa takım içerisinde ‘güvensizlik, isteksizlik, gerginlik, çatışma, plansızlık, gruplaşmalar’ gibi takımı kötü etkileyecek olumsuz davranışlara sebebiyet verebilir. Taraftarın ve yönetimin mutlaka başarılı olmaları isteklerine karşı yaşadığı sıkıntılı ortamda olumlu düşüncelerine cevap alamayan futbolcuda yalnızlaşır ve duygu davranışlarında bozukluklar yaşamaları kaçınılmaz olur. Futbolcunun kamp ve antrenman ortamındaki duyduğu kaygı ve huzursuzluk onu kaotik bir ortama sürükler. Futbolcuların üzerindeki bu kadar olumsuzluğu bundan sonraki maçlara taşımama adına yapılacak en önemli icraat onları psikolojik rahatlatmak. Takımı etkileyecek her türlü olumsuzluğa rağmen başta yönetim olmak üzere tüm camia olarak dik durup onlarında insan olduğunu unutmayıp futbolcularımıza lig sonuna kadar destek olmak lazım.

Şu anda başta şehirde takım zaten düştü görüntüsü varsa da tüm yaşanan olumsuzluklara, şansızlıklara rağmen teslim olmamak lazım. Ligde kalmayı başaracak olan teknik heyet ve futbolcuların hatalardan ders çıkarıp kalan 7 haftaya konsantre olmaları gerekiyor. Bundan sonraki maçların hepsi final maçları. Bundan sonraki maçlardaki amaç her maçtan puansız çıkmamak olmalı.

Son sözlerim futbolculara;Teknik Direktör Bülent Korkmaz’ın çocukluğundan beri ailesinin kullandığı nüfus cüzdanında geçmeyen bir adıda CESUR. Bülent Hoca profesyonel futbol hayatında yeri geldiğinde kırık kolla da oynayabilen gözü pek cesur bir futbolcuydu. Sevgili futbolcu kardeşlerim hocanızın yaşadığı futbol hayatını örnek alarak korkmayın cesur olun. Bu takımı düşürmeye kimsenin gücü yetmez. Sizleri son alınan sonuçlardan sonra yıkıcı tenkitlerle yerden yere vuran Konyaspor düşmanlarına karşı iyi neticelerle, karakter koyup ligde kalarak cevabınızı kapak yaparak verin. Sizin gibi onurlu futbolculara da bu güzellik yakışır. Kümede kalma olayına inanmak başarmanın yarısıdır. Camia olarak kümede kalacağımıza zaten inanıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şemseddin Beştav Arşivi
SON YAZILAR