Şeyma Savaş

Şeyma Savaş

Egemenlik kayıtsız şartsız milletin

Egemenlik kayıtsız şartsız milletin

Cennet vatanımızı biz torunlarına yurt yapmak için yedi düvele kafa tutup canlarını ortaya koymuş, vatan için şehit olmaktan kanının rengini bayrağa vermekten bir an bile kaçınmamış atalarımızın bıraktığı miraslardan en kıymetlilerinden birisi de cumhuriyettir. Millet egemenliğinin temsil makamı ise Büyük Millet Meclisi’dir.

Bundan bir asır önce tarihe geçen kahramanlık destanına imza atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, vatanın dört bir yanından genci yaşlısı, kadını erkeği yurdumuzu düşman işgalinden kurtardı.

Biz bugün idrak edemesek de hatta birileri tarafından o kahramanlık destanı hor görülse, değersizleştirilse, yok sayılsa da o gün o destan yazılmasaydı bugün biz kim bilir hangi durumda olurduk.

Bu kahramanlar kurtuluş mücadelesine TBMM’yi kurarak başladı. Niye çünkü egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olmasını istiyorlar, ulusu ilgilendiren her türlü kararın ulusun temsilcilerinin olduğu bu yüce mecliste alınmasını istiyordu.

Türk milleti yine bir seçimin arifesinde yeni bir meclisi oluşturmak için geri sayıma geçmiş durumda. Çok değil birkaç hafta sonra 600 kişiden oluşan yeni bir meclisimiz kurulacak. Yeni meclisimizin var oluş gayelerine uygun olarak Milletin sesi olabilmesini temenni ediyorum.

103. yılına giren asırlık çınarımız, Gazi Meclisimiz kavgalarla, gürültülerle, gündelik siyasi çekişmelerle, inanmadığını bile savunmak durumunda kaldığı sahte yüzlerle değil millet için el ele vermiş, ülkemizin bugüne ve yarınları için çalışmaya ant içmiş bir kenetlenmeyle anılır inşallah.

Millet olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Seçimlerin sonucu ne olursa olsun “hayırlısı bu imiş” diyerek seçilmiş her milletvekilinin 103 yıl önceki ruh ile Meclis’teki koltuklarına oturması dileğiyle Ulusal Egemenlik Bayramımız kutlu olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şeyma Savaş Arşivi