Şeyma Savaş

Şeyma Savaş

İşini aşkla yapan yorulmaz!

İşini aşkla yapan yorulmaz!

Dünya Edebiyatında sık sık adını duyduğumuz ünlü yazar Voltaire aslında fakir bir ailenin çocuğu olarak dünya ya gelmiş ve uzun zaman maddi sıkıntılar yaşamıştır. Voltaire temelde Fransız piyango sistemindeki zayıf noktalar aracılığı ile piyango tutturmak için Matematikçi Charles Marie de la Condamine ve tanıdığı 11 arkadaşı ile birlikte piyango oynamıştır. Böylece tüm sayıları takip ederek piyangonun tutturulacağını düşünen Voltaire ve 12 kişi parayı aralarında bölüşeceklerdi. Bu fikri gerçekleştiren Voltaire ve arkadaşları neticede piyangoyu tutturarak parayı kazanmışlardır. Bu durum uzun bir süre devam etmiş ve sadece bir kişi 500.000 livre civarında para kazanmıştır.

*****

Voltaire gibi piyango ile zengin olma hikayeniz ya da hedefleriniz yoksa çalışmak zorundasınız. Rızkımızı, günlük geçimimizi ve yarınlarımızın planlamasını ancak çalışarak ve bu yolla kazanarak temin edebileceğimiz gerçeği var.

Ne yazık ki günümüzde çalışmaya dair özellikle gençlerin çok fazla gönüllü olmadığına tanık olmaktayız. Herkes kısa yoldan zengin olmanın peşinde. Tüm gençlerimiz başta internet mecraları olmak üzere oyunla, sanal yollarla, coin alıp satarak vs para kazanma yolunda.

Elbette zengin olmak herkesin hakkı ama bunun da bir nasip işi olduğunu unutmamak gerekir. Öncelikle sağlam, ay başında maaşını alabileceğiniz ya da düzenli gelire sahip olduğunuz garantili bir işimiz olmalı. Sonrası sizin girişimci ruhunuza kalmış. İlgi ve yetenekleriniz doğrultusunda yeni şeyler üretip pazarlayabilir, yeni fikirlerle çok paraya giden yolun kapısını ardına kadar aralayabilirsiniz.

Bu tamamen size kalmış. Ama bize düşen asli görev çalışmak, çalıştığımız işte elimizden geleni vermektir. Bize tanımlanan görevi en iyi şekilde yapmak zorundayız. Bu iş görenin işverene karşı yegane sorumluluğudur. Aynı şekilde işveren de iş görenin de karşı sorumlulukları vardır. Bu yükümlülükler yerine geldiği zaman iş hayatı daha iyi olacak, iş akışı ve verimlilik daha pozitif seyredecektir.

Bunun için vazifelerimizi eksiksiz yerine getirmeye gayret göstermeliyiz. Belki zengin olamayız ancak işimizi aşkla yaparsak hem yorulmayız hem de mutlu oluruz. İşini severek yapmayan ise ne kendisine ne de iş yerine bir fayda sağlayabilir. İşini severek yapanın önünde ise engel yoktur. Başarı mutlak suretle gelecektir. Başarı basamaklarının tırmanılmasıyla birlikte para da gelecektir. En önemlisi de vicdanen huzurlu bir kalbin vermiş olduğu saadet sizinle olacaktır. Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şeyma Savaş Arşivi