Sümeyye Savaş

Sümeyye Savaş

Milletin İradesinde İkinci Tur…

Milletin İradesinde İkinci Tur…

14 Mayıs Pazar günü Türkiye Cumhuriyeti 13. Cumhurbaşkanı’nın seçmek için oylarını kullandı. Bu sene tüm ülke hatta tüm dünyanın merakla beklediği sonuçlar her zamankinden daha farklıydı tabii.

13. Cumhurbaşkanı seçimimiz ikinci tura kaldı…

Geçtiğimiz dönemlerde yapılan tüm oylamalardan daha sakin bir oylama oldu sanki bu dönem… Seçmenler sandıklara daha özenli gitti.

Sabah saatlerinde oy kullanan vatandaşların sayısı bu sene daha fazlaydı. Bu durum ülkemiz için tüm vatandaşlarımızın en iyisini istediğini göstermektedir.

İkinci tur seçimlerinde de milletimizin yine aynı şekilde özenli ve olaysız bir şekilde bu görevi de üzerinden atması ve ülkemiz için herkesin oy kullanması dileğiyle…

*****

Seçmen iradesi çok önemli. Milli iradenin sandığa yansımasının da yolu seçmenin vatandaşlık görevini yerine getirerek sandığa gitmesi gerekiyor.

“Bir oy ne olacak”, “Benim oyum ne değiştirecek ki”, “Kim gidip oy kullanacak şimdi” gibi bir takım bahane ve eylemlerle oy kullanmamaya gitme yolu tercih edilmemeli. Unutmamalıdır ki bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir kumandanı, bir kumandan da orduyu kurtarır. Elbette o ordu da ülkeyi kurtaracaktır.

Bir oy belki tek başına bir anlam ifade etmez ama aynı zamanda da çok şey ifade edecektir.Onun için önce sandık iradesi.. Hepimiz vatandaşlık görevini mutlaka ama mutlaka yerine getirelim. Kime oy verdiğimiz ya da vereceğimiz de elbette tamamen hür irademize kalmıştır.

Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sümeyye Savaş Arşivi