Tolga Durmaz

Tolga Durmaz

Sıra Konyaspor’da..

Sıra Konyaspor’da..

Yıllarca İstanbul hegomanyası altındaki Türk futbolunda artık Anadolu takımlarının sesleri daha gür çıkıyor.

Türkiye’de özellikle Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın tekeline giren futbol son yıllarda Anadolu ekiplerinin öne çıkmaya başlamasıyla seyir zevki daha yukarıya çıktı.

Aralarında Konyaspor’unda olduğu Kayserispor, Adana Demirspor, Sivasspor gibi ekipler 4 büyük olarak nitelendirilen takımlarla yarışır düzeye geldiğini görebiliyoruz.

Önümüzdeki 5-6 yıl içinde de mutlaka Anadolu’dan bir şampiyon daha çıkacaktır.

Nasıl yıllar öncesinde İstanbul hegomanyasına Trabzonspor’un son verdiği gibi.

Yakın tarihte de bu başarıyı Bursaspor yakalamış ve adını Süper Lig şampiyonluğu yaşamış takımlar arasına yazdırmıştı.

Şehir takımlarının desteklenmesi durumunda futbol kültürü olan birçok şehrin de Süper Lig’de söz sahibi olmaya başlamasıyla ligin kalitesi daha da artacaktır.

Gelelim Konyaspor’a..

Sezona mükemmel derecesinde bir başlangıç yapan ve ilk 6 haftayı gol yemeden zirvede tamamlayan Konyaspor 7.haftadan sonra bir düşüş trendine girse de Dünya Kupası arasına toparlanarak girmeyi başardı.

8.haftada kazanılan Ümraniye maçı sonrasında uzun bir duraklama dönemine giren yeşil-beyazlı ekip bu süreçte hiç kazanamazken, muhteşem lig başlangıcı biran da terse dönüvermişti.

12.hafta iç sahada oynanan ve 1-1 eşitlikle sona eren Kasımpaşa maçı sonrasında ortalık yangın yeriydi..

Hem hakem hataları sonucu kaybedilen puanlar, hem yönetimin kulübün haklarını yeterince savunamaması taraftarı öfkelendirirken, üst üste çıkılacak iki zorlu deplasmanda endişelerin artmasına neden olmuştu.

Ligin en zorlu iki deplasmanına çıkan Konyaspor ise aldığı sonuçlarla yine şaşırttı.

Önce Trabzon deplasmanından 2 farklı geriye düşmesine karşın 1 puanı kurtardı, ardından da son 5 haftayı yenilmeden geçen ve adını zirve yarışı içine sokan Kayseri deplasmanından alnın akıyla 3 puanla dönmeyi başardı.

Tıpkı Trabzon’da olduğu gibi bu deplasmanda da maçın başında geriye düşen Konyaspor, takım disiplinden kopmadan maça ağırlığını koyarak araya moralli girdi.

14 haftası geride kalan ligde ilk 8 içinde yer alan takımlar adlarını zirve yarışının içine yazdırırken, yarışın ara sonrası daha da kızışacağı bir gerçek.

Sezon başında kadro planlamasını doğru yapamayan ancak buna karşın ilk 14 haftayı beklentilerin üzerinde tamamlayan Konyaspor’da ara transferde büyük önem taşıyor.

Yapılacak doğru takviyelerle zorlu zirve yarışına devam edilmesi mümkün.

Geçtiğimiz sezon uzun süre Trabzonspor’u şampiyonluk yarışında zorlayan Konyaspor’un bu sezon da yarışa ortak olması şehir adına büyük önem taşıyor.

Yakın zaman önce Türkiye Kupası ve Süper Kupayı müzesine götürmeyi başaran Konyaspor’un yapılacak doğru planlamalarla bu sezon olmasa bile birkaç sezon içinde ipi göğüsleyebileceği kanısındayım.

Yeter ki doğru işler yapılsın..

Konya gibi metropol büyüklüğündeki bir kent futbolda da en üstte yer almayı hak ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tolga Durmaz Arşivi