Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bazı AK Partilileri anlayamadım

Bazı AK Partilileri anlayamadım

Bizler için açıklanan ve uygulamaya konulan iki günlük sokağa çıkma yasağının ardından pazartesi ve salı günleri sabah Konya’mızın hali neydi öyle Allah aşkına?

İşte Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı şimdilik hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Kim için!

Ama pazartesi günü de ifade etmeye çalıştığım gibi zaman zaman Sayın Cumhurbaşkanımızın bizleri yönetenleri yani milleti çok iyi çözdüklerini inandığımı dile getirirdim.

Ama cuma akşamı ve ardından gelişen olaylarda anladık ki biz de millet olarak virüs gibi çok hızlı değişim gösteriyoruz.

Konya sokakları, caddeler ve her zaman yoğunluğunun kalabalık olduğu bölgeler, Allah sizi inandırsın zaman zaman bayram arifesini hatırlatıyordu.

Hele hele İstanbul Caddesi, Aziziye Camii, Kapu Camii bölgesi ve Kadınlar Pazarı… 

Aman Allah’ım, gözlerime inanamıyorum.

Ne maske takan, ne sosyal mesafeyi koruyan var! Saldım çayıra Mevlam kayıra misaliydik.

Bakın bu kareleri ben çekmedim, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi Bölge Müdürümüz Sayın Abdurrahman Fidancı Bey görüyor, görüntülüyor ve üzüntüsünü bizimle paylaşıyordu.

Bazı AK Partilileri anlayamadım

Bazı AK Partilileri anlayamadım

Bazı AK Partilileri anlayamadım

Mesela bunlar da benim çektiklerimden bir tanesi.

Bazı AK Partilileri anlayamadım

*****

SANAYİCİ GÖZÜYLE SOYLU’NUN İSTİFASI

Zaman zaman yorumlarını bu köşemizde hep yayınlarız dünyanın neresinde olursa olsun günlük olarak bizi takip eden büyüklerimizden birisi de işadamı Mustafa Ceylan Bey’dir.

Bakın Mustafa Abiye son gelişmeleri tecrübesiyle nasıl görüyordu; “Bugünkü yazında İl Başkanı Hasan Angı’dan bahsetmişsin. Gerçekten de ne kadar bahsetseniz az, beyefendiliği, dürüstlüğü ve çalışkanlığı şana değer, partili partisiz herkes kendisini sever sayar, Allah’tan başarılar dilerim. Sokağa çıkma yasağına gelince, halk paniklemesin diye marketler kapandıktan sonra alınmıştı. Marketler fırsat bilip sokağa çıkma yasağına kadar açık kaldılar, iyi bir rant sağladılar. Bu durum Avrupa’da olsa marketler saat 21 dedi mi kapıları kapatır satış yapmaz. Bu yasak iki gün önce açıklansa daha iyi olabilirdi. Şimdi açıklandı önümüzdeki hafta iki gün ilan edildi. Vatandaş kola mı kuruyemiş mi alır,  istediğini alır. İçişleri Bakanlığı’nın istifası muhalefeti yandaşlar arasında sevinçle karşılandı. Başarısızdı diye yorum yaptılar. Bence demek ki çok başarılıymış, halkımız da zaten hemen sahip çıktı. Akabinde Cumhurbaşkanımız istifayı kabul etmedi ‘yola devam’ dedi. Yolun açık olsun büyük başkanım.

*****

RAHİM ÖZKAYMAK KONYA İÇİN BÜYÜK DEĞERDİ

Dün sabah gün doğarken, Rahim Amca’nın vefat haberini aldık. Kısa bir süre önce de düşmüş hastanede tedavi altına alınmıştı. Yıllarca rahmetli için çok iyi söyleyen oldu, arada tek tük sırf siyasi düşünceleri yüzünden eleştirenler de oldu. Kim ne derse desin benim için Rahim Amca; bir Konya efsanesi, bir Konya beyefendisi, iş dünyası içinde örnek bir insandı. Böylesine mal varlığına sahip, böylesine dünyayı görmüş bir insanın işinde bu kadar disiplinli ve dakik olduğunu hiç görmedim. duymadım. Adeta bir saat gibi çalışır ve ömrünü sürdürdü.

Tabi vefat haberinin ardından pek çok işadamı ile görüştüm, bir dostu kendisi için şöyle söylüyordu; “Konya inşaatı Rahim Bey’le ve yaptırdığı Ticaret Odası binasıyla öğrendi.”

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun, çok iyi bir insan büyük bir işadamıydı nur içinde yatsın.

*****

DEVLET BEY’İ GÖRÜNCE RAHATLADINIZ MI?

Bu virüs olayı inanın akıllı bildiğimiz insanların bile ruhunu, psikolojisini, dengesini bozdu.  Türk siyasetinde belli bir kesim işi gücü bıraktı, sağlığını sıhhatini bıraktı, geçen haftadan bu yana MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin sağlık durumu ile yatıp kalkmaya başladı.  Ellerine ne geçecekse hâlâ anlamış değilim. Ama önceki akşam Sayın Bahçeli’nin Meclis’teki fotoğraf ve görüntülerinin paylaşılması ile sanırım artık bu ölü seviciler bir kez daha kazma küreklerini münasip bir yerlere sokmuşlardır.

*****

SÜLEYMAN SOYLU‘YA KARŞI AK PARTİ’DEKİ ÇATLAK ZİHNİYET

Geçtiğimiz hafta cuma günü yaşanılan olaydan sonra ülkede herkes işini gücünü ekmeğini aşını bıraktı Süleyman Soylu‘nun istifası ardından istifanın Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edilip edilmeyeceğini konuşmaya başladı. Yalnız şunu net söylüyorum Konya’da %90 siyasi görüşün ne olursa olsun insanlar Süleyman Soylu’ya olan saygı, sevgi ve hürmetlerini beyan ettiler

Muhalefeti bir kenara bırakalım MHP cenahı ilk dakikadan itibaren inanılmaz bir şekilde Süleyman Soylu‘ya sahip çıktı. Öyle ki AK Parti’nin üst düzey yöneticileri bile o anlarda susmayı tercih ederken MHP’liler açık beyanlarıyla Soylu’ya destek veriyorlardı.

Cumhurbaşkanının istifayı kabul etmeyerek yola devam demesinin ardından AK Parti’den de destek sesleri yükseldi. Ancak Cumhurbaşkanının açık desteğine rağmen parti içerisinde öyle bir kesim vardı ki bunlar da düşüncelerini bırakın karınlarından konuşmayı yüksek sesle sosyal medya aracılığıyla dile getiriyorlardı;

Bazı AK Partilileri anlayamadım

İşte AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı hanımefendinin sosyal medyadaki paylaşımı.

AK Parti, MHP, CHP hiç fark etmez, parti içi veya parti dışı herkesin herkesle ilgili siyasi görüşüne düşüncesine saygı duyarım; ama böyle bir günde hiç kimse kusura bakmayacak bu görüşe saygı duymam, hatta esefle kınarım.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanlar üç değişik süreçten geçerler. Uzaktan bakıldığı zaman sert görünürler. Yaklaştığınızda sıcakkanlılardır. Konuşmaya başladıklarında ise kararlıdırlar.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İnsanlık adına tarihi günler yaşadığımız bugünlerde empati yapmayı becerebildiğimiz zaman daha iyi adam oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi