Uğur Özteke

Uğur Özteke

Enerya hayallerimi yıktın!

Enerya hayallerimi yıktın!

Günümüze sonsuz şükürler bugünkü yazımızda başlıyoruz.  İzninizle gündemdeki konularımıza önce yerellerle başlayalım.

*****

BAŞKAN ALTAY VE EKİBİNE TEŞEKKÜRLER

Dün hayvan severlerden gelen ve özellikle merkezde önemli park ve bahçelerde kedi köpek ve kuşlar için yem ve su ihtiyacına dikkat çekmiştik.

Ve işte Büyükşehir belediyesinin duyarlı çalışanları ve yöneticileri dün bize şu fotoğraf karelerini göndererek

Enerya hayallerimi yıktın!

Enerya hayallerimi yıktın!

Enerya hayallerimi yıktın!

Enerya hayallerimi yıktın!

Buralara da hayvanseverlerin isteği doğrultusunda ve gönüllü olarak Büyükşehir Belediyemiz çalışanlarının nasıl destek olduklarını anladık bu vesileyle Başkan Uğur İbrahim Altay ve ekibine çok teşekkür ederiz.

*****

BAŞMÜDÜR MUSTAFA AYDIN BEY’İN HASSASİYETİ

Her yerde her zaman söyledim. Bunları söylemekten ve yazmaktan da hiç gocunmadım, rahatsızlık duymadım. 45 yıla doğru adım adım giden gazetecilik mesleğinde Konya’da Ankara’da ve İstanbul’da Uluslararası ve dünyanın bütün kıtalarını kapsayan o geniş yelpazeye haber servisi yapan ajansın en üst düzeyinde görev yapıncaya kadar belli bir yerlere geldim ise bunda en büyük katkı önce Cenabı Allah’ımın lütfu daha sonra da devletimizin en başta da güvenlik birimlerinin ve temsilcilerinin desteğidir. Bu bir ömürlük mücadelede hep devletin desteğini, yardımını gördüm ve onların bize dokunması ile bu işleri başardım çok şükür. 45 yılda beni tek yanıltan hayal kırıklığına uğratan devlete olan inancımı hançerleyen devlet yetkilisi (!) Salih Tuzcu oldu. Onun da ne olduğunu yaklaşık o günden sekiz yıl sonra hem devlet, hem millet gördü.

Konya Emniyet Müdürümüz Sayın Mustafa Aydın Bey, Konya’ya tayini çıkar çıkmaz kendisi ile ilgili bütün bilgileri üç aşağı beş yukarı almaya çalışmıştık. Sayın Aydın Konya’ya geldikten sonra da yaptığı icraatlar, duruşu ve çalışması ile gerçek bir devlet adamı olduğunu her davranışı ile gösterdi hissettirdi.

Sayın başmüdürümüz bir ayda iki yakınını kaybederek büyük acı yaşadı bu vesile ile hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dilerken Sayın Müdürümüze de bir kez daha başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Yazılarımızı kelime kelime takip eden emniyetin bir numarası tecrübeli devlet adamı Sayın Aydın, köşe yazılarımızda taşıdığımız tüm konulara bir bir açıklamalar getirdi.

Mesela son olarak Konya çıkışlarında Organize Sanayi bölgesinde güvenlik için oluşturulan noktaların Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ile Başkan Uğur İbrahim Altay ile görüşülerek ve tabii ki Sayın Valimizin bilgisi dahilinde yapıldığını bu yerlere lojistik destek olarak Büyükşehir Belediyesinin destek verdiğini bildirdi. Bu noktaların 5 km’de olsa 10 km’de olsa özellikle plaka takip sistemleri noktasında ileriye alınamayacağını da teferruatlıca bize aktardı.

Sayın Aydın’ın pek çok konuda şehir için bu zor günlerde fedakar polis teşkilatının çalışmaları için yaptıklarını inşallah önümüzdeki günlerde birer birer açmaya çalışırız.

Bu vesileyle Sayın Başmüdürümüze yazılarımıza Konya basınına gösterdiği hassasiyet duyarlılık için bir kez daha teşekkür ederim.

 

******

OLMADI ENERYA!

Bundan yanılmıyorsam üç hafta önce birkaçı okurumuzun rüya yoluyla faturalandırma yani telefonla ve mail yolu ile bilgi vererek sayaçları söyleme ve ödeme yapma konusundaki sıkıntılarını dile getirmiştik.

Ardından da Enerya yönetiminden bu konudaki şikayetleri gidermek için yapılan çalışmaları ve takviyeleri personel takviyesini de burada yazmıştık.

Okurlarımız bilir hiçbir zaman kendi sorunumuzu köşemize taşıyıp sizlerin sayfasını kendimiz için kullanmayız.

Malum durumlardan dolayı Enerya görevlileri evimize gelip sayacı okuyamadığı için fotoğrafını çektik ve yaklaşık iki haftadır telefon ve mail yoluyla durumu resmi olarak bildirmeye çalışıyoruz.

Tamam kabul edelim veya itiraf edelim ben teknoloji özürlüyüm.

Ama cep telefonundan tüm hesap ödeme bilgi iletişim işini inanılmaz bir şekilde kullanabilen eşim bu noktada daha iyi.  Sayaçtaki rakamları telefonla Enerya’ya bildiremeyince önceki gün ödeme yapmak için gittim.

Ama insanların binanın giriş kapısında kuyrukta oluşunu görünce tekrar arabama bindim ve oradan ayrıldım.

Hem bir gün önce telefonda hem de dün sabah mail yoluyla bu işi yine beceremeyince bir kez daha yağmurun altında Enerya’ya gittik.

Burada girişte müşterilerin ateşlerin ölçülmesi içerde çalışan üç personelin güler yüzlü, samimiyeti hepsine amenna, çok güzel, bütün çalışanlara teşekkür ederiz.

Ama internetle, maille, telefonla sayaç bilgisi verme durumunun olmadığını belirten okurlarımızın yüzde 100 haklı olduğunu da kendimizde yaşayarak öğrenmiş olduk.

 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Üzülmeyin gevşemeyin, inanıyorsanız üstünsünüz; ama başkalarını taklit ediyorsanız uşaksınız.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ

Şu yağışlı ve kaygan ortamda hâlâ sürat sınırını aşmamanın, işaret, kural ve levhalara da uymanın hem görev hem yasal hem de insanlık olduğunu idrak edebildiğimiz zaman daha iyi adam oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi