Uğur Özteke

Uğur Özteke

Sağlık Bakanı mı, korona bakanı mı?

Sağlık Bakanı mı, korona bakanı mı?

Durmak yok yola devam.

Ne koronası kardeşim? Ne ekonomik soru işaretleri? Geçin bir oradan Allah aşkına.

En iyisi Damat. Sayın Albayrak ne dediyse oluyor ülkede. Faizler düşecek dedi. Düşmedi mi? Dövizi istediği yerde tutmadı mı? Şimdi sırada işsizlik var diyor. O da olacak işte.

Yahu dünyaya bir bakın hele, AB lideri Almanya küçülüyor, biz büyüyoruz.

Daha ne istersiniz ha?

Yapmayın etmeyin ne olursunuz biraz iyi niyet, biraz empati.

Ortalıkta fol yok yumurta yok, eeee neymiş efendim sonbaharda hava değişimi olunca koronavirüsünde ikinci dalga olacakmış. Hatta bu dalga dip dalgası imiş. Eeeee o zaman ekonomik veriler de alt üst olacakmış.... Mış mış da mış mış.

.............

Bu söylentilerin, bu dedikoduların tek bir hedefi var REİS.

Sağdan vurun REİS’e soldan vurun REİS’e, arkadan önden nereden denk gelirse gelsin tek bir hedef var o da REİS...

Allah var bu kadar vurmaya bir başkası olsaydı elli defa gitmişti.

Bakın ne olur bu iş vurmakla olmaz.

Hem Türkiye Cumhuriyeti Devletine de 100 yıldır vuruyorlar.  Ne oldu taş sökebildiler mi? Biz millet olarak şerbetliyiz.

Sallanırız ama asla yıkılmayız Allah’ın izni ile.

.........

Durun hele yine beni dağıtmayın.

Nereye gidecektik nereye geldik?

Millet olarak koronaya takıldık gidiyoruz yaaa. Haklı olarak bu ülkede bu işin 1 numaralı sorumlusu Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca da milleti idare etme adına ağzını açıyor korona, tweet atıyor korona.

Pekiii adama sormazlar mı?

Diyelim ki son 4 ayda Türkiye’de kaç kişi koronadan öldü?

Yine diyelim ki son 4 ayda Türkiye’den kaç kişi kalp krizinden, kanserden öldü?

Bakın büyüklerimiz yeni normalleşme sürecini ilan ettiler değil mi?

Ama safra kesenizde taş olsa ve bu taş ağrısından da halıları yolsanız ameliyat olma şansınız yok.

Neden mi?

Hastanelerin hepsi korona için hazır ve nazır.

Allah aşkına millet olarak hepimiz hastayız.

Ama ne hastaneye gidebiliyoruz, ne de tedavi olabiliyoruz.

Devletin dişçisi bile diş ağrısına dokunarak müdahale edemiyor.

Ve bu durum hasta ve hasta yakınları arasında o kadar kötü yayılmaya başlamış durumda ki önceki gün böyle dertli bir abimiz “Uğur abi bu bakan korona bakanı mı yoksa sağlık bakanı mı?” demez mi?

Evet, dünyaya karşı böylesine başarı elde etmiş Konyalı Sağlık Bakanımıza bir yerde haklı olarak isyanları oynayan bir Konyalı olmaması için bu işi yeniden acile yatırmamız (!)gerekir diye düşünüyorum.

******

PORTEKİZLİ GENÇ İÇİN BİLGİLENDİRME GELDİ
Hani dün Büyükşehir’in maske için kullandığı fotoğraftaki bisikletli gencin Konyalı değil Portekizli olduğunu yazmıştık ya. Bunun üzerine Büyükşehir Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığından bize şöyle bir bilgilendirme notu geldi.
“Sevili Uğur abi;
Dün köşe yazınızda belirttiğiniz “Protezli Genci Konyalıya benziyor diye tanıtımda kullandılar” söyleminize karşı birkaç cümle etmek zaruri oldu. 
Aslına bakarsanız emeğe saygı duyulmuş, stok fotoğrafı kullanılmış, profesyonel çalışılmış diye takdir (!) beklerken köşede gördüklerimiz tanıtım ekibimizi hayretler içinde bıraktı.
Bu işleri bilmeyene anlatır gibi anlatayım. 
Tanıtımlarda kullandığımız fotoğrafları öncelikle kendi çektiklerimiz içinde kullanmaya özen gösteririz ama bulamazsak ücretli fotoğraf satan sitelerden satın alırız. Bunun nedeni, telif haklarına takılmamak ve emeğe saygı göstermektir. Bahsettiğiniz fotoğraf da böyledir. 
Daha bilmeyene anlatır gibi anlatayım, seçtiğiniz konuya göre fotoğraf satın alarak telif haklarına uymuş oluruz. Daha özetle, stok fotoğrafı satın almak, masa üstü ve grafik tasarım mesleğinin bir parçasıdır. Kullandığımız tüm fotoğrafların izni vardır ve buna en üst seviyede dikkat ederiz. Bundan sonra da bu hassasiyetimize devam edeceğiz.
Sevgili Uğur abi;
Daha önce de Mevlana Cephe Düzenleme Çalışmalarında benzer bir hususu dile getirmiştiniz. Bunlara takılarak ana konudan uzaklaşmış oluyorsunuz. Konya, Korona ile mücadelede Türkiye’ye örnek bir farkındalık çalışması yürüttü demek yerine, “fotoğraf portekizden alınmış” demekarasında büyük bir destek farkı var.
Konyamızın Korona ilk 5 listesinden düşmesi için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’ın talimatları ile #KonyaKoronayaDurDe kampanyası başlatıldı. Bu kampanya Türkiye gündemine girdi. Binlerce hemşehrimiz bu kampanyaya destek oldu. Amacımız maske, mesafe ve el hijyenine dikkat ederek Konyamızı ilk %’5ten düşürmek. Bunu birlikte başarabiliriz. Farkındalık sağlayarak dikkat çekebiliriz. Sosyal medya kullanarak, yazılı ve görsel medya kullanarak farkındalık oluşturabiliriz. Buna destek vermek de bir gazetecilik görevi olmalıdır. Sizi bu kampanyaya davet ediyorum. Çünkü gördüğüm kadarı ile siz ana konuda sosyal medya hesaplarınızdan  bu ana kadar tek bir paylaşım yapmamışsınız. Gönül isterdi ki; siz kampanyayı köşenize taşısaydınız biz de size teşekkür etseydik.
Bu hassasiyetimizle sizi selamlıyorum.”
.............

.............

Sağ olsunlar var olsunlar buradaki arkadaşlar hep bizlerin dostudur. Dahası dost olduklarına hâlâ inanıyorum. Ama galiba biz biraz yaşlı olduğumuz için kuşak farkı var diye düşünüyorum.

Biz zaten en başta Uğur İbrahim Altay Başkan’ın sonra bu işin başındaki Ahmet Bilgiç dostumun hak ve hukuk konusunda ne kadar hassas olduklarını biliyorum.

Yukarıda söz edilen telif hakkı ödendi mi ödenmedi mi gibi konular aklımıza dahi gelmez. Gelse de bize ne demek düşer ki?

Konya’da korona ile mücadelede Uğur Başkan ne dedi de biz yayımlamadık ki?

Bırakın koronayı bir tek Allah’ın kulu çıkıp Uğur Başkan’ın şu haberini vermediniz bile diyemez.

Çünkü Uğur Başkan benim başkanım.

Çünkü Uğur Başkan Konya’nın başkanı.

Çünkü Uğur Başkan, yaptığı bazı hamleler ile kendisine oy vermeyenlerin bile başkanı.

Biz sadece dün bir okurumuzun dediği gibi böylesine kolay bir çalışmada yerli ve milli değil de Portekizli olunca yadırgadık.

Çünkü belediyeden birini bile bisiklete bindirip ağzına maske taksaydık bundan çok daha iyi olurdu hem de bizden biri olurdu diye gördük.

Çünkü sizlerin sayesinde Uğur Başkan’ın sayesinde bu çıta Selçuklu Belediyesinden bu yana hep yükseliyor.

Anlayacağınız biz de uçtuk. Ayaklarımız yere değince rahatsız olduk.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kalan son ağacın kıymetini bilmek için “davar” olmaya gerek yok

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bisikletli gençler trafiğin en yoğun saatlerde tek yönlü akan trafiğe karşı ters yoldan araçların üzerine üzerine bisikletle gelmedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi