Yücel KEMANDİ

Yücel KEMANDİ

FİLİSTİN KİMİN? BOZKURTLAR KİM, ÇAKALLAR KİM?

FİLİSTİN KİMİN? BOZKURTLAR KİM, ÇAKALLAR KİM?

Cumhurbaşkanı Anayasanın kendisine verdiği yetkiyi kullanmış. 28 Şubat'ın zulmeden paşaları olarak ceza alan 14 kişinin cezasını affetmiş.

Çevik Bir, Çetin Doğan, Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Aydan Erol, Erol Özkasnak, Cevat Temel Özkaynak'ın kalan cezaları, sürekli hastalık ve kocama hali nedeniyle kaldırılmış.

Sevenlerinin ve zulmedenlerin gözü aydın.

Ancak, ben bu kararı kabul etmiyor, o insanlara hakkımı helal etmiyorum.

++++

Bozkurtlar kim, Çakallar kim?

Geçen haftaki yazımıza yorum yapan kadim dostum iş adamı Hasan Hüseyin beyefendi, "günümüzde faili meçhul cinayeti var mı?" diye sormuş. Olmaz olur mu elbette var.

Günümüz faili meçhul cinayetlerinden bir tanesi.

Ülkü ocakları eski başkanı, meslektaşım Tarihçi Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde, Çankaya'nın Kızılırmak Mahallesi'ndeki 1456. Sokak'ta, bir aracın arkasına saklanmış bir tetikçinin silahlı saldırısına uğradı ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede öldü.

Firari katil zanlısı Eray Özyağcı, Yunanistan'a kaçmak isterken, hudut birliklerince yakalandı.

Tetiği çektireni meçhul olan cinayet Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları ile yakından ilişkilendirildi. Tutuklanan ve göz altına alınan kişiler arasında; bir Milliyetçi Hareket Partisi il yöneticisi, bir Ülkü Ocakları eski yöneticisi ve iki polis yer aldı.

"Sinan Ateş saldırıya uğrayacağını biliyordu, 'ölüm fermanımı çıkardılar' demişti"…

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Ateş cinayetinin ardından başlayan "kurumsal suskunluk" da cinayet soruşturması da zannedersem bugünlerde devam ediyor.

Sinan Ateş'in cenaze namazında atılan sloganlar az da olsa bize bir fikir veriyor. "Bozkurtlar burada, çakallar nerede?"

Bozkurtlar kim, Çakallar kim?

Sinan Ateş saldırıya uğrayacağını nerden biliyordu?

Soruların cevabı daha sonra inşaAllah.

********

FİLİSTİN KİMİN?

Filistin meselesi, Siyonizm'in dünya sahnesine sokulması ile Filistin'de bir Yahudi devleti hedefine ulaşmak çabasından doğmuştur.

Mesele Yahudilerin Filistin topraklarını işgali meselesidir.

Filistin topraklarını Avrupa devletleri, Rusya, Amerika ve özellikle İngiltere'nin desteğiyle, kaçak yerleşimler, satın almalar ve nihayetinde işgaller yoluyla elde eden Yahudilerin 1948 yılında İsrail Devleti'ni kurması ve ardından Müslüman devletlerle yaptığı savaşlar sonucunda Filistin'in tamamına hakim olmasıyla Filistinliler, topraklarını kaybetmişler, bir kısmı İsrail'in işgal ettiği Batı Şeria ve Gazze şeridinde askeri idare altında yaşamaya, bir kısmı ise başta İslam dünyası olmak üzere göç etmeye mecbur bırakılmışlardır.

"Filistin Meselesi" bu şekilde ülkelerinden zorla atılmış ve vatanları halen işgal altında bulunan, kan ve gözyaşının hakim olduğu topraklardaki Filistinlilerin bu ihlallere ve katliamlara karşı direnme ve vatanlarını kurtarma mücadelesi olarak devam etmektedir.

Halen Filistin'de 7 milyon dolayında, değişik dünya ülkelerinde ise 7 milyona yakın Filistinli Müslüman yaşamaktadır.

Filistinliler vatanlarının işgali karşısında, vatanlarına geri dönme bağımsız devlet olma hakları da dahil olmak üzere bütün hakimiyet haklarının kendilerine iade edilmesini talep etmektedirler.

Buna karşın kuruluşundan bu güne kadar bütün Batılı devletler ve hatta dünya devletlerinin desteğini arkasına alarak burada işgalci sıfatıyla bulunan İsrail, bu toprakların kendilerine "vadedilmiş" topraklar olduğunu iddia ederek işgalini sürdürmektedir.

Peki Filistin'in gerçek sahibi kimdir?

Filistin toprakları üzerinde yaşayan insanların tarihi çok eskidir. "Filistin" adı, Milat'tan önce burada yaşamış olan Filistinlilere bağlanmaktadır.

Yahudiler, kendilerini Filistin'in en eski yerleşik toplumu olarak kabul etmekte iseler de bu doğru değildir.

Çünkü Filistin, Yahudilerin değil Filistinlilerin vatanıdır.

Filistin bölgesinde M.Ö. 20. yüzyıldaki durumu incelendiğinde buraya Arz-ı Ken'an denildiği Kenanlıların burada yerleşik bir halk oldukları görülmektedir.

M.Ö. 63 yılında Romalıların Suriye eyaletine bağlıydı Miladi 395 yılında Filistin Doğu Roma yani Bizans'a bağlandı.

Bir ara 10 yıl kadar İran Sasani devleti kontrolunda kalan Filistin Miladi 628 de tekrar Bizans'ın eline geçmişti.

Dört halife devrinde Filistin fethedilmiş sonrada birinci dünya savaşına kadar Müslümanların kontrolünde iken huzurlu bir Filistin vardır.

Filistin FİLİSTİNLİLERİNDİR.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Yücel KEMANDİ Arşivi