KONYA HABER
Konya
Açık
33°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,9920 %0,80
48,0364 %0,92
4.443,92 % 1,11
Ara
BBN Haber Yazarlar Yumuşak Lavaş Yapamayan Kalmasın! İşte Lavaş Yapmanın Püf Noktaları

Yumuşak Lavaş Yapamayan Kalmasın! İşte Lavaş Yapmanın Püf Noktaları

Yukarıda verilen püf noktalarını dikkate alarak, evde kolaylıkla yumuşacık lavaşlar yapabilirsiniz.

KAYNAK: BBN
Okunma Süresi: 2 dk

Lavaş yapmak, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle kebap ve dürüm gibi yemeklerin yanında tercih edilen lavaşın yumuşacık olması, lezzetini arttıran önemli bir detaydır. Ancak evde lavaş yapmak pek de kolay olmayabilir.

İşte lavaş yapmanın püf noktalarıyla, herkesin yumuşacık lavaşları olacak!


Lavaş yaparken kullanacağınız unun kalitesi çok önemlidir. Yumuşak ve elastik bir lavaş elde etmek için yüksek protein içeren unları tercih etmelisiniz. Ayrıca maya, tuz ve su gibi diğer malzemelerin de kaliteli ve doğru ölçülerde olmasına dikkat etmelisiniz.

Lavaş hamurunu yoğururken özellikle uzun süre yoğurmanız gerekmektedir. Hamurun elastik olması ve içindeki glutenin gelişmesi için en az 10-15 dakika boyunca yoğurmalısınız. Bu sayede lavaşınızın yumuşaklığına katkı sağlayabilirsiniz.

Hamuru yoğurduktan sonra üzerini nemli bir bezle örtüp, dinlenmeye bırakmalısınız. Bu sayede hamurun dinlenmesi, glutenin daha da gelişmesine ve hamurun daha elastik olmasına yardımcı olacaktır.

LAVAŞ TARİFİ

MALZEMELER

  • 1,5 su bardağı su
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4 - 4,5 su bardağı un

TARİF

  • Unu bir kaba alın. Üzerine su, zeytinyağı ve tuzu ekleyin.
  • Ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamuru 12 eşit parçaya bölün ve yuvarlayın.
  • Her parçayı tava büyüklüğünde açın.
  • Yağsız tavada arkalı önlü pişirin. Pişen lavaşları üst üste dizin ve kurumaması için temiz bir bezle örtün. Ardından servis edin.

AFİYET OLSUN!

Kaynak: mynet.com