Ateş hattı kaynıyor! Konyaspor'da hesap zamanı

Ateş hattı kaynıyor! Konyaspor'da hesap zamanı
Süper Lig’de son 180 dakikaya girilirken elde kalem kağıt hesap üstüne hesap yapılıyor. 4 takımın küme düşeceği ligde 8 takım düşme korkusunu iliklerine kadar hissediyor

Süper Lig’de dananın kuyruğu kopuyor. Son iki haftasına girilen ligde hesap üstüne hesap yapılan döneme girdi. 36. Haftada alt sıralarda yer alan takımlardan tamamına yakınının haftayı galibiyetle kapatmasıyla birlikte ligdeki tüm hesaplar alt üst olurken son 180 dakika öncesi potaya yeni takımlar da eklendi. Özellikle Ankaragücü ve Samsunspor’un düşme hattına gerilemesi ligdeki heyecanı artırdı.

8 TAKIM KORKU YAŞIYOR

Haftalar önce havlu atan İstanbulspor’un ardından küme düşecek üç takımın belli olacağı son iki haftada her dakika hesaplar yeniden yapılmak zorunda kalacak. Pendikspor (36), Hatayspor (37), Fatih Karagümrük (37), Gaziantep FK (38), Ankaragücü (39), Konyaspor (40), Kayserispor (41) ve Samsunspor (42) matematiksel olarak ligde kalma mücadelesi veren takımlar.

BİRBİRLERİYLE OYNAYACAKLAR

Süper Lig’de son iki haftada düşme hattının kaderini ise takımların kendi arasında oynayacağı maçlar belirleyecek. 37.haftadaki Gaziantep FK-Fatih Karagümrük ve Ankaragücü-Pendikspor maçları sezonun en kritik müsabakaları arasında gösteriliyor. Bu maçlardan çıkacak her sonuç ateş çemberinde kartların yeniden dağıtılmasına neden olacak. Yine Hatayspor deplasmanda Beşiktaş karşısında alacağı olası bir puan kaybı ile ligde kalma umutlarını büyük ölçüde tüketecek.

KONYASPOR’DAN İNCE HESAPLAR

Anadolu derbisinde cumartesi günü Kayserispor’a konuk olacak Konyaspor’da da tüm hesaplar puan ya da puanlar almak üzerine kuruluyor. Fenerbahçe ve Samsunspor maçlarında aldığı 4 puanla lige sımsıkı tutunan Yeşil-beyazlılar moralli çıkacağı bu maçtan en az 1 puan alması durumunda rakiplerinin alacağı sonuçlara göre ligde kalmayı matematiksel olarak garantileyebilir. Kayseri’den gelecek üç puan ise diğer sonuçlara bakılmaksızın Anadolu Kartalı’nın matematiksel olarak kümede kalmasını kesinleştirecek.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.