Konyalı Vekil Spor Bakanlığı’na mı getiriliyor?

AK Parti Konya Milletvekili ve eski Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın Spor Bakanlığı görevine getirileceği iddia edildi.
Konyalı Vekil Spor Bakanlığı’na mı getiriliyor?

Türkiye'nin altın madalya alamadan döndüğü Paris 2024 Olimpiyat Oyunları sonrası Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın pozisyonu tartışma konusu oldu. Kabine değişikliği durumunda, AK Parti Konya Milletvekili ve eski Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın Spor Bakanlığına getirilmesi konuşuluyor.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’nin altın madalya alamadan dönmesi, büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Bu başarısızlık, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın görevini tartışılır hale getirdi. Bakan Bak, başarısızlığın sorumluluğunu federasyonlara yüklerken, kamuoyunda bakanlığın da sorumluluğu olduğu yönünde eleştiriler arttı.

MEHMET BAYKAN’IN ADI GÜNDEMDE

Kabinede değişiklik yapılması durumunda, Spor Bakanlığı için AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan’ın ismi öne çıkıyor. 2011-2023 yılları arasında Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevinde bulunan Baykan, başarılı çalışmalarıyla tanınıyor. Bu ihtimal, Konya’da memnuniyetle karşılanıyor.

MEHMET BAYKAN’IN KARİYERİ VE BAŞARILARI
1964 Konya doğumlu Mehmet Baykan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından ödüllendirilmiş, amatör ve profesyonel spor yönetiminde önemli roller üstlenmiş bir isim. Baykan, Spor Hizmetleri Genel Müdürü olarak görev yaptığı dönemde teşkilatın en uzun süre hizmet veren yöneticilerinden biri oldu. 2023 genel seçimlerinde AK Parti Konya Milletvekili seçilen Baykan, İngilizce bilmektedir ve evli, iki çocuk babasıdır.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum