Konyaspor çileyi bitirmek için sahaya çıkıyor! Sezonun en kritik maçı

Konyaspor çileyi bitirmek için sahaya çıkıyor! Sezonun en kritik maçı
Süper Lig’de kümede kalma mücadelesi veren Konyaspor sezonun en kritik maçlarından birisini deplasmanda Kayserispor karşısında oynayacak. Alınacak galibiyet temsilcimizi ligde tutacak, 1 puanda rakipler beklenecek. Yenilgi ise hiç hesapta yok!

Trendyol Süper Lig’de 37.hafta heyecanı yaşanıyor. Dananın kuyruğunun kopacağı final haftalarına girilirken bugün kümede kalma yolunda birbirinde zorlu ve kritik maçlar oynanacak. Gözlerin sahada kulakların ise rakiplerden gelecek haberlerde olduğu haftada temsilcimiz Tümosan Konyaspor deplasmanda Kayserispor’a konuk olacak. Zorlu maç saat 19.00’da başlayacak.
TÜM HESAPLAR YAPILDI
Sezonun son deplasman maçı öncesinde Yeşil-beyazlılarda tüm hesaplar puan ya da puanlar üzerine kuruluyor. Konyaspor maçı kazanıp puanını 43 yaparsa diğer hiçbir sonuca bakmaksızın son maçlar öncesinde ligde kaldığını ilan edecek. 1 puan halinde ise rakiplerden gelecek sonuçlara bakılacak. Kümede kalma savaşı veren rakiplerin kendi aralarında oynadığı maçlar kritik önem arz edecek. Yenilgi halinde ise her şey son 90’a kalacak.
REKABETTE KONYASPOR ÜSTÜN
Yeşil-beyazlı ekibimiz son dönemde Kayserispor’a büyük bir üstünlük kurdu. Rakibi ile oynadığı son 9 Süper Lig maçının hiç birisini kaybetmeyen Konyaspor bu maçlarda 6 galibiyet ve 3 beraberlikten oluşan bir seriye imza attı. Konyaspor, Kayserispor'a konuk olduğu son üç Süper Lig maçını ise kazandı.
KAYSERİ EVİNDE SIKINTILI
Evinde oynadığı son 10 Süper Lig maçının sadece birini kazanabilen Kayserispor (4B 5M), bu sürecin başladığı 17'nci haftadan bu yana iç sahada sadece İstanbulspor'dan (0) daha fazla galibiyet alabildi (1). Buna karşın bu sezon Süper Lig'de oynadığı 18 deplasman maçının üçünü kazanabilen Konyaspor (yüzde 17), dış sahada daha düşük galibiyet oranında kaldığı son sezonu 2017/18'de geçirdi (yüzde 12).
KOZLAR ÇİKALLESHİ VE GUİLHERME
Bu sezonki 12'nci resmi maç golünü geçen hafta Samsunspor ağlarına gönderen SokolÇikalleshi ile geçen hafta attığı gol ve yaptığı asist ile 2023/24'teki gol katkısı sayısını 11'e (5 gol & 6 asist) çıkaran sol bek Guilherme bugünkü maçta takımın en etkili silahı olacak.
MELER UĞURLU GELMİYOR
Konyaspor, hakem Halil Umut Meler yönetiminde 16. maçına çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Meler yönetimindeki 15 maçta 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 yenilgi aldı. Meler bu maçlarda Konyaspor lehine ve aleyhine üçer kırmızı kart çıkardı. Kayserispor ise Meler ile 24 maçta 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 yenilgi yaşadı.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.